Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Religie A fost descoperită o Biblie originală KJV

A fost descoperită o Biblie originală KJV

La biserica St. Laurence din Hilmarton, Marea Britanie, a fost descoperit un exemplar original al Bibliei engleze, tipărite în timpul regelui James I, din anul 1611.
Membrii bisericii știau de o tradiție conform căreia în biserica lor s-a aflat, cu mult timp în urmă, o Biblie veche ținută sub un glob de sticlă.

În inventarul bisericii era o carte veche, uitată pe un raft timp de ani de zile, fără să atragă cuiva atenția. Recent a fost scoasă la lumină și, în urma cercetărilor, s-a descoperit că, de fapt, Biblia de pe raft avea 400 de ani vechime.
Știrea despre descoperirea Bibliei este, în opinia unui membru al comitetului bisericii, „acel tip de informație despre care nu știi dacă să o spui întregii lumi sau să nu o spui nimănui."

După mai multe cercetări, s-a aflat că Biblia respectivă fussese descoperită și în anii 1800. După o vreme a fost din nou uitată, suferind distrugeri. În 1857 Rev. Francis Fisher a regăsit-o, a realizat importanța ei și a legat-o într-o coajă de stejar.

De acum va fi reluată tradiția de a o avea sub un glob de sticlă. „Când am dus-o pentru evaluare la un muzeu, primul lucru pe care ni l-a spus curatorul a fost acela că, orice am face, să o lăsăm deschisă ca oamenii să îi poată citi cuvintele. Mi-a atras atenția că ceea ce contează la o Biblie este ceea ce spune, nu cum arată."
În lume există aproximativ 200 de exemplare ale tirajului inițial al versiunii biblice cunoscută drept KJV. Anul acesta, pe 2 mai se vor aniversa 400 de ani de la publicarea traducerii Bibliei King James Version.

sursa:www.semneletimpului.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login