Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Religie Existenţa lui Dumnezeu disputată pe autobuze (acum şi în Italia)

Existenţa lui Dumnezeu disputată pe autobuze (acum şi în Italia)

 

Ateiştii italieni, mergând pe urmele ateiştilor din Marea Britanie şi din Spania, au anunţat luni că vor lansa o campanie publică începând din 4 februarie pe două autobuze din transportul în comun din Genova, cu sponsorizarea Uniunii Ateiştilor Raţionalişti şi a Agnosticilor din Italia.


"Campania noastră este o provocare lansată de ateiştii din regiunea Bagnasco", a declarat secretarul Uniunii, Raffaele Carcano, referindu-se la faptul că Arhiepiscopul de Genova, Cardinalul Angelo Bagnasco, este şi preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene. Sloganul campaniei va fi: "Vestea proastă este că Dumnezeu nu există. Vestea bună este că nu aveţi nevoie de el." Oficialii Arhidiecezei nu sunt prea alarmaţi de campanie. "Aceasta este o campanie ce nu duce nicăieri. Unele metode promovează dialogul, altele încurajează intoleranţa, iar opoziţia directă este întotdeauna o manifestare a intoleranţei, a declarat Gianfranco Calabrese, directorul biroului de evanghelizare al Arhidiecezei de Genova.

În sens invers organizaţia E-Cristians din Spania a decis să pună mesaje creştine pe autobuze din Barcelona. Organizaţia "laudă ideea aducerii dezbaterii despre Dumnezeu în spaţiul public, şi în acest sens dorim să ne aducem propria contribuţie. Din acest motiv începem o primă campanie pe autobuzele din Barcelona şi lucrăm actualmente cu agenţia responsabilă de reclame." Pentru începerea campaniei este nevoie de opt mii de dolari. Dacă va prinde, campania va fi extinsă şi în alte oraşe.

Sursa: catholica.ro

Sursa foto: http://www.jonworth.eu/wp-content/uploads/2008/06/bus-mockup.jpg

Comments (1)Add Comment
...
written by George Caraivan, 17 ianuarie, 2009
......n-aveti ac de cojocul lor ,lasati-i sa urle unii la ceilalti pana vor deveni asemenea profesorului lor scoateti din foc numai ce mai poate fi scos ,aveti grija insa ca nebunia gloatei este molipsitoare ,se cam ia


Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login