Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Religie Noua lege de pietrificare din Indonezia alarmează creştinii

Noua lege de pietrificare din Indonezia alarmează creştinii

Creştinii şi-au exprimat adânca preocupare referitoare la promulgarea unei noi legi în provincia Aceh din Indonezia care permite omorârea cu pietre pentru femeile prinse în adulter. Legea - care de asemenea permite pedepsirea de până la 400 de lovituri cu biciul pentru violul copiilor, 100 de lovituri cu biciul pentru actele homosexuale şi 60 de lovituri cu biciul pentru jocurile de noroc - a fost aprobată unanim luni de legiuitorii din regiunea din vârful nordic al insulei Sumatra, potrivit agenţiei Angence-France Presse.

Asociaţia „International Christian Concern” (Proocuparea Internaţională Creştină) cu sediul în America, a cerut creştinilor să se roage pentru credincioşii din provincia Aceh.

„Legea este o parte a unei tendinţe în regiune pentru o aplicaţie mai strictă şi mai strictă a legii islamice - un efect care totdeauna are ca rezultat o ostilitate crescută împotriva creştinilor şi non-musulmanilor,” a spus un vorbitor de cuvânt pentru grup.

Grupuri susţinătoare ale drepturilor omului din ţară au condamnat de asemenea noua lege.

„Legile care au fost aprobate în Aceh sunt crude şi degradante faţă de umanitate,” a fost citat şeful Comisiei Naţionale pentru Drepturile Omului, Ifdhal Kasim, ca spunând pentru AFP.

Potrivit Jakarta Post, oficialul guvernamental din provincia Aceh a spus că acesta nu va semna legea islamică controversată, dar de asemenea recunoaşte că biroul guvernatorului este fără putere în a opri ca legea să fie promulgată.

Provincia Aceh, unde islamul a venit din Arabia Saudită în urmă cu secole, este semi-autonomă faţă de guvernul central.

Separatiştii din Aceh s-au luptat cu guvernul indonezian încă din 1976 până când un acord de pace a fost semnat în 2005, sfârşind un conflict care a cerut peste 15.000 de vieţi. De atunci, aplicarea lor a legii islamice a devenit progresiv mai strictă.

Potrivit AFP, schimbarea legală controversată a fost aprobată doar cu câteva săptămâni înainte ca o nouă adunare provincială mai moderată să aibă datoria să preia puterea. Adunarea va fi dominată de Partidul Aceh al foştilor luptători separatişti ai Mişcării de Eliberare a Aceh-ului (GAM).

Indonezia este o ţară copleşitor islamică. Potrivit recensământului din 2000, musulmanii alcătuiesc 86.1 procente din populaţie, în timp ce creştinii numără 8.6 procente.

Sursa: Chriastian post

Comments (1)Add Comment
Lapidarea
written by Modest, 23 octombrie, 2009
Daca isi vad de treaba crestinii, nu cred ca vor avea treaba cu legea islamica. Ca doar nu s-or apuca acum crestinii sa violeze copiii cum mai fac prin Romania. Si cine vrea sa se adultereze, sa dea divort. De ce sa fie bestie si sa puna coarne sotului/sotiei ? Nu stiu ce crestini sunt aia care apara violul, pedofilia, adulterul, homosexualitatea. Ei n-au citit Biblia ? N-au citit despre Sodoma si Gomora ?

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login