Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Religie Parlamentul Europei a dat o rezoluție privind persecuția religioasă

Parlamentul Europei a dat o rezoluție privind persecuția religioasă

Joi, 20 ianuarie, Parlamentul unional a adoptat o rezolutie care condamna persecutia crestinilor in diverse tari, in principal Egipt si Irak. Preşedintele Parlamentului European, Buzek a declarat într-un comunicat de presă pe site-ul europarl.europa.eu: "Sunt extrem de îngrijorat de rapoartele recente privind persecuţia creştinilor în Orientul Mijlociu şi în alte regiuni ale lumii.

Cei care au comis atrocităţi în Bagdad sau Alexandria nu numai că au ucis închinători nevinovați, ci au dorit să terorizeze o întreagă comunitate religioasă, care a fost prezentă acolo de 2000 de ani. Aceste atacuri sunt inacceptabile, iar eu le condamn în termenii cei mai fermi.
Miercuri seara, la Strasbourg, a fost organizata o ceremonie în fața Parlamentului, iluminat de lumânări pentru creștinii care au fost uciși în atacurile recente. Ei sunt victime nevinovate care nu au făcut rău nimănui.  Am plâns moartea lor şi a le-am trimis gândurile mele la familiile lor.  Împreună cu Parlamentul European, condamnăm cu fermitate aceste evenimente şi atitudini politice. În acest sens, noi nu ne referim doar la creștini. Fiecare om şi femeie din lume poate conta pe Parlamentului European ca un far al demnităţii umane, al drepturilor şi libertăţilor fundamentale, indiferent care este credinţa lui.

Convieţuirea paşnică a convingerilor diferite devine o provocare majoră, într-o lume interconectată.  Dialogul inter-comunitate este crucial astăzi pentru a promova pacea şi înţelegerea reciprocă între persoane de diferite credinţe şi convingeri. Avem nevoie să se continue şi să se aprofundeze acest tip de dialog pentru beneficiul  libertăţii religioase în lume. “

sursa:stiricrestine.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login