Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Religie Religia a schimbat viaţa unei miliardare din China

Religia a schimbat viaţa unei miliardare din China

Chinezoaica Zhang Xin, director executiv al companiei Soho China Ltd., cu o avere de aproape două miliarde de dolari, susţine că religia i-a schimbat viaţa. A renunţat la scopurile sale materialiste şi declară că vrea să investească în educaţie şi acţiuni caritabile.


Schimbarea de perspectivă a doamnei Xin a venit o dată cu convertirea sa la religia baha'i. „Religia baha'i m-a transformat", a declarat Zhang Xin.

Xin a mărturisit că, în urmă cu 5, 6 ani, era o persoană „foarte arogantă". „Am investit prea multă încredere în faptul că abundenţa materială va aduce cu sine o mai bună educaţie care va facilita, mai departe, progresul civilizaţiei." Zhang Xin crede că noua sa religie - baha'i - poate să ajute la dispariţia prăpastiei dintre creşterea economică, foarte rapidă în China, şi dezvoltarea spirituală a omului, pe care o consideră rămasă în urmă, notează online.wsj.com.

Xin este conştientă de prejudecăţile faţă de oamenii care au mulţi bani, despre care se presupune aproape automat că sunt „corupţi". Totuşi, susţine că nu există un conflict inevitabil între un comportament etic şi afacerile care aduc profit. „Dacă eşti mai cinstit decât alţii, afacere ta va merge mai bine pentru că partenerii tăi de afaceri vor avea încredere în tine şi vor dori să facă şi alte afaceri cu tine."

Convertirea la religia baha'i a venit pentru Zhang Xin în 2005, în urma unei crize personale care a determinat-o să-şi pună întrebări cu privire la semnificaţiile succesului său în afaceri. A descoperit treptat că rugăciunea îi aduce linişte.

„Adevărata schimbare vine atunci când inima oamenilor se schimbă. Când fiecare are o inimă mai bună, întreaga societate se va schimba", a spus doamna Xin.


Influenţa religiei asupra unora dintre miliardarii lumii este confirmată şi de cazul britanicului Albert Gubay. Fondator al unui lanţ de supermarket-uri, acesta a decis să îşi investească averea în acţiuni caritabile, prin intermediul Bisericii Romano-Catolice.

„Nu sunt unul dintre acei oameni care iau totul fără să dea ceva în schimb", a declarat Gubay. Miliardarul a mărturisit că, în urmă cu multe decenii, i-a promis lui Dumnezeu că, dacă îl va ajuta să prospere în religie, va oferi jumătate din averea lui pentru cauze caritabile, conform msnbc.msn.com.

 

sursa:www.semneletimpului.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login