Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Religie Stephen Hawking: Nu mă tem de moarte, nu există Rai

Stephen Hawking: Nu mă tem de moarte, nu există Rai


Cunoscutul om de știință britanic Stephen Hawking a exclus ideea existenței Raiului și a vieții de după moarte. Hawking afirmă fără teamă că existența unui Rai este „o poveste nemuritoare", pentru cei ce se tem de întuneric.tephen Hawking, director de cercetare la Centre for Theoretical Cosmology în cadrul Cambridge University, a susținut luni o conferință la întâlnirea Google Zeitgeist din Londra, pe tema „De ce suntem aici?".

 

 

Înaintea conferinței, publicația The Guardian i-a cerut să răspundă aceleiași întrebări și altora în cadrul unui interviu.

Înainte de întrebarea în sine și răspunsul ei, publicația i-a cerut să explice care este valoarea și importanța acesteia. „Universul e guvernat de știință. Dar știința ne spune că nu putem rezolva ecuațiile direct în abstract”, a spus fizicianul. „Trebuie să folosim eficient teoria darwiniană a selecției naturale cu privire la acele societăți care au cele mai mari șanse de supraviețuire. Acestora le atribuim o valoare mai mare."

Întrucât Hawking a insistat să nu-l implicăm pe Dumnezeu în creația Universului, publicația l-a întrebat dacă „existența noastră se reduce la noroc?" Fizicianul a confirmat: „Ştiința anunță faptul că multe tipuri de univers pot fi create spontan, din nimic. Faptul că suntem aici este o chestiune de șansă."

The Guardian l-a întrebat pe omul de știință dacă se teme de moarte. Se știe că Hawking a fost diagnosticat la 21 de ani cu o boală neuromotorie incurabilă care ar fi trebui să-i aducă moartea în câți va ani. Fizicianul, acum în vârstă de 69 de ani, afirmă că „am trăit sub spectrul morții imediate în ultimii 49 de ani. Nu mă tem de moarte, dar nici nu mă grăbesc să mor. Mai am multe de făcut înainte de asta." În acest context și la această întrebare, Hawking a adăugat: „Văd creierul asemenea unui computer care își va înceta activitatea atunci când componentele cedează. Nu există Rai sau viață de după moarte pentru computerele care au cedat; aceasta este o poveste nemuritoare pentru oamenii care se tem de întuneric."

Comentariile sale publicate de The Guardian au atras critici din partea creștinilor. Stephen Green, directorul Christian Voice, un grup de lobby creștin, a spus că „aceste comparații cu un computer care se stinge arată un om capabil să gândească lucrurile doar într-un mod materialist. Este un punct de vedere întunecat, al unui om care încearcă să înțeleagă ceva ce spiritual nu are capacitatea de a o face. Oamenii care cred în viața de după moarte nu o fac pentru că le este teamă de moarte, aceasta este o greșită înțelegere a gândirii religioase."

În cartea sa din 1988 Scurtă istorie a timpului, Hawking atrăgea atenția publicului, printre altele, pentru perspectiva pe care o avea cu privire la o teorie prin care să încerce o explicație a tuturor lucrurilor. Dacă acest demers ar da rezultate, scria el, ar putea fi considerat „triumful final al rațiunii umane – căci atunci am putea cunoaște gândul lui Dumnezeu". Ulterior însă, în toamna lui 2010, prin cartea The Grand Design el a generat controverse afirmând că suntem o creație spontană în Univers. „Întrebarea este dacă începutul Universului a fost ales de Dumnezeu, din motive necunoscute nouă sau a fost determinat de legile științei? Cred că a doua variantă. Dacă vreți, puteți numi legile științei „Dumnezeu", dar atunci nu mai vorbim de un Dumnezeu personal pe care îl poți întâlni sau căruia îi poți pune întrebări."

Stephen Hawking este în topul celor mai inteligenți oameni ai planetei. De-a lungul timpului însă, mai mulți oameni de știință credincioși au criticat pozițiile lui Hawking prin care acesta respinge ideea unui Dumnezeu creator personal. Dacă Manuel Carreira a respins teoria fizicianului ca lipsită de „rigoare științifică" și nevalidă, John Lennox a afirmat că „Dumnezeu este o persoană, nu o teorie".

sursa:www.semneletimpului.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login