Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate 30 de minute de plimbare pe zi alungă 24 de boli

30 de minute de plimbare pe zi alungă 24 de boli

Este nevoie de doar 30 de minute de plimbare pe zi pentru a scădea riscul de a deveni victima a peste 24 de boli grave, inclusiv schizofrenia sau cancer. Acea jumătate de oră poate avea însă şi alte efecte benefice asupra sănătăţii organismului nostru, încetinind ritmul cu care se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au analizat 40 de studii anterioare. Ei au descoperit că plimbările zilnice, alături de absenţa fumatului, sunt cele mai bune alegeri pe care le putem face pentru sănătatea noastră. Iar beneficiile sunt universale, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, de toate vârstele. Sunt suficiente 150 de minute pe săptămână de plimbare pe jos sau cu bicicleta, adică 30 de minute timp de cinci zile. Astfel scade riscul de boli cardiace, accidente vasculare, osteoporoză, diabet de tip 2, depresie, obezitate şi tensiune mărită.

În plus, exerciţiile fizice timp de jumătate de oră sunt asociate cu reducerea riscului de cancer. Dacă facem chiar o oră de mişcare pe zi, incidenţa cancerului scade şi mai mult. Dovezile arată că teoria este valabilă pentru numeroase tipuri de cancer, dar mai ales pentru cel de colon şi prostată.
Dr. Leslie Alford, lector la Universitatea de Est din Anglia, explică: „Se pare că organismul nostru funcţionează optim atunci când este supus la un anumit nivel de activitate fizică, pe care mulţi dintre noi nu o mai facem, având un stil sedentar de viaţă. Este clar că bărbaţii şi femeile trebuie încurajaţi să fie mult mai activi din punct de vedere fizic pentru binele propriei sănătăţi, pe termen îndelungat”.

sursa:www.cugetliber.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login