Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate

Sanatate

Sforăitul nocturn distruge creierul

Oamenii de ştiinţă italieni susţin că sforăitul cronic în timpul nopţii generează modificări distructive la nivel cerebral, prin reducerea cantităţii de materie cenuşie şi diminuarea considerabilă a facultăţilor mintale, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
Citeşte mai mult...
 

Dietă pentru prevenirea pietrelor la rinichi

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au realizat un studiu privind efectele regimului alimentar conceput pentru controlarea tensiunii arteriale, denumit dieta DASH, asupra organismului. În final, după ce au analizat mostre de urină de la aproape 3.500 de voluntari, cercetătorii au conchis că această dietă ajută şi la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi. Concret, s-a constatat că persoanele care au urmat regimul alimentar respectiv au urinat mai mult, iar în urină erau concentraţii mai mari de citrat, un inhibitor al formării pietrelor la rinichi.
Citeşte mai mult...
 

Gălbenuşul de ou - mai nociv decât fast-foodul

Gălbenuşul de ou poate fi extrem de nociv pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului.
Potrivit oa­­menilor de ştiinţă ca­nadieni, gălbenuşul este mai periculos de­cât preparatele de tip fast-food.
Citeşte mai mult...
 

Soia scade nivelul colesterolului şi al tensiunii

Soia este o plantă tot mai des folosită în industria alimentară şi în cadrul tratamentelor naturiste datorită beneficiilor sale, potrivit Gândul.
Potrivit medicilor nutriţionişti, soia are la fel de multe proteine de înaltă calitate asemenea cărnii. În plus, este o sursă bogată de fier, vitamina B, fibre şi izoflavonoide, estrogeni naturali, din plante, care se găsesc şi în năut, seminţe, vin roşu, ovăz şi în legumele cu păstăi.
Citeşte mai mult...
 

Ce reguli poţi încălca fără să te îngraşi atunci când ţii dietă

Mănâncă cinci mese pe zi, evită pâinea albă, orezul şi pastele, nu mânca după ora 19 şi renunţă definitiv la dulciuri sunt regulile care pot fi "păcălite" atunci când ne aflăm într-un proces de slăbire.
Nu mânca seara târziu. Studiile de specialitate au arătat că femeile obeze erau mai predispuse la a mânca târziu decât cele slabe.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 11 din 95
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login