Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate

Sanatate

Cum să alegeţi un meniu vegetarian sănătos

fructeRegimul vegetarian este asociat cu o pierdere în greutate, dar alegerea mâncărurilor sărace în grăsimi şi controlul caloriilor rămân la fel de importante.

Chiar dacă regimul vegetarian este asociat cu o sănătate mai bună şi cu o pierdere în greutate, nutriţioniştii recomandă să fim atenţi atunci când alegem mâncăruri sărace în grăsimi şi să controlăm foarte bine numărul caloriilor zilnice, indiferent de tipul de mâncare ales, informează MEDIAFAX.

Citeşte mai mult...
 

Telecomanda cu bacterii

Nu puneţi mâna la gură după ce folosiţi maşina de spălat sau portofelul şi nu mâncaţi popcorn cu mâna în care ţineţi telecomanda.

Majoritatea obiectelor pe care puneţi mâna au microbi, dar doar o mică parte dintre ei vă şi afectează sănătatea. „Din 60.000 de tipuri de germeni cu care oamenii intră în contact zilnic, doar 1-2% sunt periculoşi pentru persoanele cu imunitatea normală”, afirmă Philip Tierno de la New York University, citat de ABC News. Cea mai bună soluţie de a vă proteja de bacterii este să vă spălaţi pe mâini înainte de a duce mâna la gură sau la faţă.

Citeşte mai mult...
 

Vinul tulbură minţile copiilor

alcoolLa vremea tulburelului, chiar şi copiii trag din sticlă şi ajung în comă alcoolică la spital. Sub pretextul că suferă după părinţii plecaţi la muncă în străinătate, minorii, îndeosebi cei din Moldova, savurează vinul proaspăt. Odată ajunşi în stare gravă la spital, aceştia spun că au încercat să se sinucidă din cauză că părinţii i-au lăsat în ţară şi că le lipseşte dragostea părintească. În numai o săptămână, şapte copii din judeţul Vaslui au ajuns la spital în comă alcoolică. Le-au explicat medicilor că au băut din cauza părinţilor care nu le sunt alături.

Mai mult decât atât, minorii au declarat că au vrut să se sinucidă prin consumul exagerat de alcool. Numai că specialiştii nu se lasă păcăliţi de aceste poveşti ale copiilor. "Într-adevăr, aceşti copii sunt nesupravegheaţi, însă aceasta nu înseamnă că provin neapărat din familii în care părinţii sunt plecaţi, la muncă, în străinătate", a declarat pentru "Curentul" psihiatrul Florin Tudose.

Citeşte mai mult...
 

Zeci de mii de oameni, din toată ţara, beau apă toxică

apaZeci de mii de oameni, din toată ţară, beau apă toxică. Este vorba de nitraţi, substanţe chimice din îngrăşăminte, care ajung prin stratul freatic în apa fântânilor. Consecinţele contaminării se regăsesc în datele centralizate de Ministerul Sănătăţii: în ultimii cinci ani, 14 bebeluşi au murit, iar peste o mie au fost intoxicaţi. 251 de localităţi din toată tară se alimentează cu apă bogată în nitraţi.

Botoşaniul este unul dintre judeţele grav afectate de această formă de poluare. Oamenii obişnuiesc să fiarbă apa. În cazul nitraţilor, e cea mai proastă soluţie, pentru că în acest fel concentraţia creşte. Iar uneori urmările sunt dramatice. O familie din comuna botoşăneană Santa Mare i-a dat fetiţei de numai trei luni apă din fântână.

"Am zis ia să-i fierb oleacă de apă de la domn’ Curcă. Am luat şi am fiert întâi apa şi apoi i-am pus ce-am avut de pus (...) S-o învineţit burta, pe urmă mânuţele, pe urmă picioruşele. Unde să mă mai duc? De-acu gata era", a povestit Elena Bucatariu, mama fetiţei.

Citeşte mai mult...
 

Peste 20 de clovni îi fac să râdă pe copiii din spitalele bucureştene

Se spune că zâmbetul unui copil valorează mai mult decât toţi banii din lume. Pentru copiii bolnavi, clipele de bucurie pot aduce cu ele şi speranţa de însănătoşire. Aşa că de sâmbătă, peste 20 de clovni au început să colinde spitalele bucureştene. Iniţiativa aparţine Fundaţiei Parada şi Organizaţiei Clown One din Italia.

Pentru copiii internaţi la spitalul Victor Gomoiu din Capitală, injecţiile parcă au durut mai puţin. Asta ne-a mărturisit Valentin, un copil de cinci ani.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 92 din 95
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login