Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate

Sanatate

Astăzi este Ziua Mondială a Vegetarianismului

vegetarianismToti vegetarienii din lume celebreaza astazi Ziua Mondiala a Vegetarianismului, sarbatoarea care promoveaza un stil de viata sanatos in care carnea lipseste cu desavarsire, informeaza Ecorazzi.

Americanii vor sarbatori vegetarianismul anul acesta in cadrul celei de-a 13-a editii a Festivalului anual al vegetarianismului de la Boston. Evenimentul aduna cei mai de seama furnizori de mancare vegetariana si bucatari de top din Statele Unite. Este o sansa pentru toti cei interesati de acest stil de viata sa invete tot ceea ce inseamna bucatarie vegetariana, sa guste mostre din diferite feluri de mancare fara carne si sa realizeze ca mancarea vegetariana este accesibila oriunde.

Citeşte mai mult...
 

Criză de inimi în spitale

Bugetul alocat pentru transplanturi de cord acoperă costurile pentru 30 de operaţii pe an, dar se fac mai puţin de jumătate dintre acestea.

Anul trecut s-au făcut doar şapte transplanturi de inimă, deşi fondurile alocate ar permite să se facă în jur de 30 de operaţii. Motivele: pacienţii care sunt pe lista de aşteptare mor până primesc o inimă compatibilă şi lipsesc donatorii. Până acum, din 1999, de când se fac astfel de operaţii la noi, aproximativ 42 de români au beneficiat de transplanturi de inimă, potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant. În România, transplanturi de inimă se fac doar în două spitale: la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu-Mureş.
Citeşte mai mult...
 

Studiu strugurii ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la prevenirea infarctului

struguriPe lângă faptul că sunt gustoși, strugurii au proprietăți care ajută la scăderea tensiunii arteriale și care previn infarctul. Descoperirea a fost realizată de cercetătorii americani care susțin că o substanță aflată în struguri ajută la îmbunătățirea funcțiilor cardiovasculare.

Mitchell Seymour, cercetător al Univesității din Michigan, a făcut această descoperire cu ajutorul unor șoareci de laborator.
Citeşte mai mult...
 

Sângele pentru transfuzii stocat peste 35 de zile favorizează infecţiile

Sângele pentru transfuzii care este stocat o perioadă mai mare de 35 de zile favorizează apariţia infecţiilor, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, prezentat în cadrul conferinţei din Philadelphia a American College of Chest Physicians.

  Riscul de intoxicaţie a sângelui sau de îmbolnăvire de pneumonie se dublează dacă au trecut 29 de zile de la recoltarea sângelui pentru transfuzii, au declarat cercetătorii de la Cooper University Hospital, din New Jersey.

Citeşte mai mult...
 

Copiii români, "bolnavi" de hipernutriţie - o treime sunt obezi

Un fenomen întâlnit de o perioadă lungă de timp în Occident începe să fie observată şi în România. Alimentaţia proastă, mai ales în rândul copiilor, începe să îşi arate efectele. Un studiu realizat de medicii din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţeganu", din Cluj-Napoca a observat că preşcolarii au o dietă săracă în fructe, legume şi lactate. În schimb, preferă dulciurile şi mezelurile. Iar uleiurile sănătoase din peşte, măsline, nuci sunt elimante în favoarea margarinei, de exemplu.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 93 din 95
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login