Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Alimentaţia corectă iarna: 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi

Alimentaţia corectă iarna: 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi

Este nevoie să mâncăm mai mult iarna? Trebuie să consumăm neapărat anumite alimente? Acestea sunt întrebări pe care şi le pun foarte mulţi, gândindu-se cum să facă faţă mai bine temperaturilor scăzute.
Specialiştii susţin că o alimentaţie adecvată ne ajută să suportăm mai uşor frigul, umiditatea, dar şi oboseala sau depresia care se instalează deseori în acest sezon. Un plan corect de alimentaţie trebuie să includă 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsime, susţin nutriţioniştii.

Grăsimi
Consumul de grăsimi are un rol deosebit pentru organism, deoarece stochează energia şi întăreşte sistemul imunitar. Cele mai bune grăsimi sunt cele provenite din peşte, în sezonul rece, ar trebui să consumăm mai mult carne de vită, mai bogată în proteine.

Legume şi fructe
Foarte indicate sunt legumele bogate în proteine cum ar fi fasolea, lintea, cartofii dulci, dovleceii sau mazărea. Iar necesarul de vitamine, minerale şi fibre îl poţi lua din citrice, mere, banane, fructe uscate sau compoturi.

Supe
Sunt un remediu excelent împotriva frigului, de aceea trebuie consumate în fiecare zi. Apa caldă încălzeşte şi hidratează organismul, legumele asigură „porţia” de vitamine şi minerale, iar carnea oferă proteinele.

Condimente şi mirodenii
Foloseşte din belşug condimente şi mirodenii, care au capacitatea de a stimula funcţiile organismului şi au diverse proprietăţi curative. Multe dintre ele îmbunătăţesc digestia, stimulează sistemul nervos şi combat răceala.
Iaurt
Potrivit ultimelor studii realizate de cercetători, probioticele, care se găsesc în cultura activă a iaurtului, micşorează simptomele virozelor respiratorii cu până la două zile. Aşadar, consumă zilnic acest aliment delicios, care te va ţine departe de răceală.
Alcoolul scade rezistenţa organismului!
Multe persoane sunt tentate să apeleze la un pahar de alcool pentru a se încălzi. Dar această metodă nu este tocmai indicată, deoarece consumul de alcool creează o senzaţie de căldură falsă, pe termen scurt. În plus, alcoolul scade rezistenţa organismului, aşa că optează cu încredere pentru ceai, lapte sau ciocolată caldă.

sursa:felicia.a1.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login