Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Baiatul fara cerebel uimeste lumea medicala

Baiatul fara cerebel uimeste lumea medicala

Chase Britton este un baiat de trei ani care a socat lumea medicala, dupa ce s-a descoperit ca ii lipseste complet cerebelul, parte a creierului raspunzatoare de emotii, coordonarea reflexelor musculare si de asigurarea echilibrului si a locomotiei.
Chase a fost nascut prematur si orb.

Dupa ce a implinit un an i-a fost facut un RMN prin care s-a descoperit ca ii lipseste cerebelul, dar si o parte a creierului raspunzatoare pentru functii precum dormitul si respiratul, anunta jurnalul.ro .

Medicii au ramas socati, spunand ca asa ceva este imposibil.

"Doctorii ne-au sunat si nu stiau ce sa ne spuna. Nimeni nu mai vazuse asa ceva pana atunci. Ne-am dus de indata la neurolog, iar acesta ne-a spus: Asa ceva este imposibil. RMN-ul imi indica faptul ca am de-a face cu o leguma! Lucru complet fals. Chase nu este nici pe departe o leguma. Medicii erau pur si simplu consternati si isi puneau intrebari vis-a-vis de cunostintele lor legate de creierul uman", povesteste tatal baiatului, David Britton.

"Acum invata sa mearga. Lucruri pe care, in baza diagnosticului, nu ar fi in stare sa le faca, Chase le face. Merge cu bicicleta, foloseste creionul sau foarfeca si, mai nou, ii place sa se joace pe ipod cu fratele lui Alex. in plus, avem o camera speciala, dotata cu lumini si sunete de tot felul pentru a-i stimula la maxim simturile. Iar mesajul meu este simplu: Nu va abandonati copiii!

Nu credeti chiar tot ce va spun doctorii. Nu ma intelegeti gresit. Iubesc medicii. Dar si ei se pot insela...Chase este un copil sanatos si destept. Doar ca functiile motorii se dezvolta mai lent. Oamenii pot privi aceasta poveste ca fiind una tragica. Dar totul depinde de modul in care privesti viata. Poti fi furios sau poti fi recunoscator pentru ceea ce ti s-a dat. Chase trebuia sa fie cu noi! A fost sortit sa faca parte din familia noastra", a mai spus si mama lui Chase, Heather Britton.

sursa:stiri.rol.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login