Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Cât stai pe scaun în fiecare zi? Mai mult de şase ore te pot ucide

Cât stai pe scaun în fiecare zi? Mai mult de şase ore te pot ucide

Statul pe scaun mai mult de şase ore pe zi creşte riscul de deces, spune un studiu publicat în "American Journal of Epidemiology".Femeile care stau pe scaun mai mult de şase ore pe zi au, pe o perioadă de 13 ani, un risc de deces mai mare cu 37% faţă de persoanele care stau pe scaun mai puţin de trei ore pe zi, scrie huffingtonpost.com.

În cazul bărbaţilor care stau pe scaun mai mult de şase ore pe zi, riscul de deces este cu 18% mai mare.

Riscul de moarte este şi mai mare pentru persoanele care nu fac mişcare. Cel mai puţin active femei din cadrul studiului, care au raportat şi cea mai mare perioadă de timp petrecută stând pe scaun, au un risc de deces cu 94% mai mare faţă de femeile care au spus că stau cât mai puţin pe scaun şi fac multe exerciţii fizice. 48% dintre bărbaţi au aceeaşi problemă, spun rezultatele studiului.

Studiul a inclus 53.440 de bărbaţi şi 69.776 de femei şi s-a desfăşurat în perioada 1993-2006.

"Perioadele îndelungate de timp petrecute stând pe scaun, independent de activitatea fizică, au importante consecinţe metabolice şi pot influenţa trigliceridele, colesterolul, glucoza, tensiunea arterială. Aceşti factori sunt semne de obezitate, boli ale inimii şi alte boli cronice", spune un cercetător.

sursa:www.mediafax.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login