Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Cercetătorii au descoperit motivul pentru care ne trezim greu dimineaţa

Cercetătorii au descoperit motivul pentru care ne trezim greu dimineaţa

Trezitul dimineaţa ţi se pare o tragedie? Te gândeşti în fiecare zi ce scuză să mai inventezi pentru că ai întârziat la muncă? Ei bine, se pare că nu e vina ta că nu te poţi trezi atunci când sună ceasul. Este o problemă genetică.

Cercetătorii de la Northwestern University, statul american Illinois, au descoperit un nou mecanism asociat cu ceasul biologic la musculiţe, o descoperire ce explică de ce unii oameni se trezesc dimineaţa mai greu decât alţii.

Potrivit specialiştilor, lipsa unei gene denumite ”douăzeci şi patru” duce la o perturbare a ritmului în ciclul de veghe şi somn la musculiţe. Această genă codifică proteina numită PER, care, la rândul său, reglează ritmul circadian. În lipsa respectivei gene, proteina se găseşte în neuroni în cantităţi mici şi ca rezultat trezitul dimineaţa devine o problemă.

sursa:www.libertatea.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login