Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate De câte ore de somn are nevoie un copil pentru a fi premiant la şcoală

De câte ore de somn are nevoie un copil pentru a fi premiant la şcoală

Copiii care dorm mai puţin de nouă ore pe noapte prezintă un risc crescut de a nu face faţă sarcinilor pe care le au de îndeplinit la şcoală, arată un studiu recent al cercetătorilor de la Autonomous University, din Barcelona.

În cercetare au fost monitorizaţi 142 de elevi de şcoală primară, majoritatea având vârste cuprinse între 6 şi 7 ani. Pe parcursul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat câte ore dorm copiii pe noapte şi care sunt performanţele obţinute de aceştia la şcoală. Astfel, s-a constatat că elevii care dormeau mai puţin de nouă ore pe noapte nu se puteau concentra la cursuri şi nu puteau rezolva cerinţe de bază la matematică. În plus, copiii care dormeau puţin aveau şi probleme de vorbire, ei nepronunţând corect cuvintele, informează Daily Mail. Experţii sunt de părere că memoria şi abilitatea de a învăţa a micilor şcolari le era afectată din cauza unui program deficitar de odihnă.

Aceasta cerecetare a venit în urma semnalelor trase de tot mai mulţi specialişti care afirmă că minorii sunt lăsaţi singuri nesupravegheaţi de către părinţi sau tutori şi petrec tot mai multe ore în faţa unui calculator sau a televizorului. "Majoritatea copiilor care dorm puţin se confruntă cu probleme de dezvoltare din punct de vedere intelectual. Copii care dorm mai puţin de nouă ore pe noapte obţin rezultate mai scăzute la şcoală, spre deosebire de cei care dorm între nouă şi 11 ore pe noapte. Minorii trebuie să aibă un program strict de odihnă. Ei trebuie să se culce în fiecare zi la aceaşi oră şi să se trezească după cel puţin nouă ore de somn. În caz contrar, ei se vor confrunta cu probleme de concentrare la şcoală", a declarat Ramon Cladellas, autorul cercetării.

sursa:www.gandul.info
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login