Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Dietă pentru prevenirea pietrelor la rinichi

Dietă pentru prevenirea pietrelor la rinichi

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au realizat un studiu privind efectele regimului alimentar conceput pentru controlarea tensiunii arteriale, denumit dieta DASH, asupra organismului. În final, după ce au analizat mostre de urină de la aproape 3.500 de voluntari, cercetătorii au conchis că această dietă ajută şi la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi. Concret, s-a constatat că persoanele care au urmat regimul alimentar respectiv au urinat mai mult, iar în urină erau concentraţii mai mari de citrat, un inhibitor al formării pietrelor la rinichi.

Dieta DASH este bazată pe fructe, legume, nuci, produse lactate şi cereala integrale. Important este ca toate produsele să aibă un conţinut scăzut de grăsimi, dar bogate în magneziu, potasiu şi calciu.

Vor fi consumate: şapte - opt porţii de cereale pe zi, patru - cinci porţii de legume pe zi, patru - cinci porţii de fructe pe zi, două - trei porţii de lactate pe zi, două porţii de carne de pasăre sau peşte pe zi, nuci, seminţe, fasole uscată, de cel mult patru ori pe săptămână, grăsimi şi uleiuri - două porţii pe zi, dulciuri de cel mult cinci ori pe săptămână.

Porţiile vor fi reduse. De exemplu: orez - jumătate de ceaşcă, legume sau fructe crude - o cană, pâine - o felie, lapte - 250 ml, carne - 100 g.

Consumul de unt, margarină şi dressingul pentru salate va fi redus şi vor fi folosite doar produsele cu un conţinut scăzut de grăsimi sau cele fără grăsimi. Drept gustări, vor fi consumate produse precum covrigi fără sare, nuci, stafide.

sursa:www.cugetliber.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login