Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Gălbenuşul de ou - mai nociv decât fast-foodul

Gălbenuşul de ou - mai nociv decât fast-foodul

Gălbenuşul de ou poate fi extrem de nociv pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului.
Potrivit oa­­menilor de ştiinţă ca­nadieni, gălbenuşul este mai periculos de­cât preparatele de tip fast-food.

Cercetătorii susţin că un gălbenuş de ou conţine între 215 şi 275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în timp ce produsele fast-food au un conţinut de până la 150 miligrame de colesterol la suta de grame.

Studiul, foarte controversat în rândul oamenilor de ştiinţă canadieni, a fost autorizat de către David Spence (Universitatea Western Ontario), David Jenkins (Spitalul "Sf. Michael" din To­ronto), experţi în studierea infarctului miocardic, şi de către Jean Davignon, un reputat expert în dinamica colesterolului.
Autorii susţin că diabeticii care mă­nâncă câte un ou zilnic prezintă un risc dublu de apariţie a bolilor cardio­vasculare, comparativ cu diabeticii care au inclus oul în dietă o dată pe săptămână. "Nu există niciun dubiu asupra albuşului, care rămâne în continuare una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate. Gălbenuşul, în schimb, nu ar trebui mâncat sub nicio formă de către persoanele adulte care au predispoziţie genetică la afecţiuni cardiovasculare", afirmă autorii studiului.
Cu toate acestea, oul este considerat de către medicii nutriţionişti un aliment necesar în curele de slăbire, datorită raportului scăzut de calorii. Specialiştii spun că ouăle creează o senzaţie de saţietate, iar cu un aliment bogat în proteine, organismul pierde mai puţin din masa musculară şi mai multă grăsime în timpul unei regim. În acelaşi timp, nutriţioniştii adaugă că oul ajută şi la menţinerea greutăţii.

sursa:www.gandul.info
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login