Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Gripa porcină face victime în România și Europa

Gripa porcină face victime în România și Europa

Trei persoane au murit de gripă porcină în timp ce alte 16 cazuri confirmate sunt ținute sub observație de ministerul sănătății din România. În Europa, zona Balcanilor și Rusia numărul îmbolnăvirilor și al deceselor e în creștere.
O tânără de 29 de ani din Târgu Frumos (IS), un bărbat de 61 de ani din Iași și o altă tânără de 23 de ani din Cărbunești (PH), însărcinată, sunt primele trei victime ale virusului în Romania, în anul 2011. Ministerul Sănătăţii a precizat că niciuna dintre aceste persoane nu a fost vaccinată împotriva gripei, deşi se încadrau la grupe cu risc crescut de a face această maladie sau complicaţiile acesteia.


Profilul persoanelor cu risc a fost prezentat de specialiști ai spitalului de boli infecțioase din Iași. Cei mai sensibili sunt pacienții cu afecţiuni diabetice, hepatice şi cardiace sau cei aflați la terapie. Simtpomele sunt ale unei gripe obișnuite, febră, dureri de cap, dureri musculare și tuse. Mijloacele de prevenție sunt cât se poate de simple: vaccinarea, spălarea pe mâini și aerisirea încăperilor.


Cazurile de gripă confirmate până pe 18 ianuarie erau, potrivit ministerului sănătăţii, în număr de 16, dintre care 13 cu tulpină A/H1N1, două cu tulpină de tip B şi un caz A/H3N2. Ministerul a caracterizat situația ca fiind normală. Creşterea numărului de îmbolnăviri se datorează unor cazuri sporadice, fără a fi înregistrate focare epidemice, a adăugat ministerul sănătăţii într-un comunicat. Până la data de 9 ianuarie se realizaseră aproximativ 1.100.000 de vaccinări împotriva gripei, din care jumătate la persoane cu vârstă de la 65 de ani în sus.

La nivel european și în opt regiuni din Rusia numărul cazurilor este în creștere, conform unui responsabil rus. „Virușii de tip A sunt responsabili pentru 71% din cazurile din Europa, iar 93% țin de gripa porcină”, a declarat Ghennadi Oșnicenko, medicul santiar șef al Rusiei. În Balcani au fost înregistrate zeci de decese și sute de îmbolăviri din cauza gripei porcine, virusul fiin prezent în Croația, Muntenegru, Bosnia, Albania și Serbia.

Sfârşitul pandemiei de gripă A/H1N1 a fost declarat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în august 2010. Au fost înregistrate 18.500 de decese.

sursa:www.semneletimpului.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login