Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Iod impotriva radiatiilor

Iod impotriva radiatiilor

Teama de radiatii creste vanzarile la pastilele cu iod. Din Statele Unite pana in Berlin si Bucuresti, oamenii ataca farmaciile in cautare de iod impotriva radiatiilor. Expertii spun ca reactiile sunt exagerate pentru moment. Ei atrag atentia, pe de alta parte, ca o pastila cu iodura de potasiu nu este suficienta pentru a rezolva problemele care apar dupa expunerea la radiatii.

Mai mult, daca este luata in mod gresit poate cauza forme de cancer.

Asadar, trebuie sa fiti extrem de atenti daca decideti sa luati pastile cu iod pentru ca atat carenta cat si excesul au efecte nocive asupra organismului. Vizati sunt cei care au probleme cu glanda tiroida si cardiacii.

Site-ul WebMd scrie ca glanda tiroida este cel mai sensibil organ care poate fi afectat de radiatii. Expunerea la niveluri ridicate de radiatii, care apare in cazul unor catastrofe nucleare, poate declansa un cancer la tiroida.

In Statele Unite, americanii au golit rafturile de pilule cu iodura de potasiu? Cum functioneaza ele ? Explicatia este foarte simpla.
Tiroida foloseste iod pentru a produce hormoni tiroidieni. Radiatiile emise in urma unor scurgeri radioactive elibereaza iodura radioactiva in aer. Cand aceasta intra in corp, tiroida tinde sa o absoarba.

O masura eficienta de a preveni absorbirea iodului radioactiv de catre tiroida este administrarea pastilelor de iodura de potasiu.

Astfel iodul stabil (neradioactiv) din pastile va fi absorbit de tiroida, ducand la oprirea acumularii de iod radioactiv de catre aceasta.

In plus, iodul radioactiv va fi apoi eliminat mai repede din organism. Medicii citati de WebMD, sustin ca o singura doza de iodura de potasiu e suficienta pentru a proteja glanda tiroida timp de 24 de ore, timp in care trebuie sa plecati din zona contaminata.

Este de notat faptul ca pastilele cu iodura de potasiu nu protejeaza corpul de alte substante radioactive.

Daca vreti sa cumparati asa ceva, in Romania pastilele cu iod costa intre 12 si 20 de lei cutia, insa luati-le doar in cazul unei catastrofe si nu o faceti fara avizul unui medic.


sursa:www.dietetik.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login