Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge

Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge


Specialiştii în nutriţie spun că kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive. Acest fruct conţine luteină, o substanţă care ajută la reducerea riscului de apariţie a cancerului şi a bolilor de inimă, potrivit Gândul.

Kiwi este considerat a fi, după porumb, fructul cu cea mai bogată sursă de luteină. Conform experţilor, kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive din categoria fructelor importante, conţinând mai multă vitamina C decât o portocală. De asemenea, fructul mai are un conţinut ridicat de vitaminele A şi B6, iar vitamina E din acest fruct protejează celulele organismului de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt substanţe cu un caracter de reacţie ridicat, care rezultă din metabolismul normal, dar şi în urma expunerii organismului la anumiţi factori din mediul înconjurător, precum fumatul sau radiaţiile ultraviolete. În acelaşi timp, kiwi conţine acid folic, fier, crom şi calciu. Datorită conţinutului de magneziu, kiwi este fructul care încetineşte procesul de îmbătrânire, diminuează nivelul colesterolului "rău" din sânge şi combate stresul şi depresiile.

www.mediafax.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login