Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate OMS: Utilizarea telefonului mobil poate cauza cancer

OMS: Utilizarea telefonului mobil poate cauza cancer

Agenţia de cercetare a cancerului din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţine că radiaţiile de la telefoanele mobile pot cauza cancer.
Experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că utilizarea telefonului mobil poate creşte riscul apariţiei unor tipuri de cancer, scrie presa internaţională.

OMS recomandă reducerea timpului în care ne expunem radiaţiilor telefonului mobil.

21 de oameni de ştiinţă din 14 ţări s-au întâlnit la Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului din OMS. Aceştia au analizat toate studiile despre siguranţa folosirii telefoanelor mobile şi au ajuns la concluzia că utilizarea aparatelor poate fi clasificată drept "posibil cancerigenă".

Radiaţiile provenite de la un telefon mobil sunt "non-ionizate" (de joasă frecvenţă). Nu sunt precum radiaţiile X, dar pot fi comparate cu radiaţiile emise de un cuptor cu microunde foarte slab alimentat. Aceste unde pot afecta creierul şi pot duce la apariţia unor tumori.

Studiul va sta la baza elaborării unor ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.

Anul trecut, rezultatele unui studiu amănunţit arătau că nu există nicio legătură între folosirea telefonului mobil şi cancer. Dar unele grupuri au ridicat unele semne de întrebare atunci când au sugerat că utilizarea frecventă a telefonului mobil ar cauza tumoare la creier.

sursa:www.adevarul.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login