Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Sănătatea din legumele de primăvară

Sănătatea din legumele de primăvară

Primăvara ne aduce, pe lângă soare şi căldură, și o explozie de culoare în farfurie, în principal datorită legumelor şi fructelor proaspete.  Orice magazin şi orice tarabă din piaţă arată ca un curcubeu culinar, căruia nu îi poţi rezista. Şi bine faci! Ridichiile, salata sau ceapa verde sunt doar câteva dintre legumele de la care nu trebuie să te abţii sub nicio formă.

Acestea au vitamine şi minerale benefice organismului tău. Din fericire, aceste legume nu fac parte din categoria alimentelor calorice, aşa că mănâncă-le fără teamă,  simple sau alăturate altor alimente.


Ceapa verde

O ceapă verde are doar 24 de calorii, 2 grame de fibre, 250 mg potasiu, 25 mg vitamina C şi 40 mg calciu. Consumată pe o perioadă de cel puţin 14 zile, ceapa are efecte benefice în afecţiunile dermatologice, purificând şi stimulând procesele de regenerare ale organismului.  De asemenea, ceapa verde întăreşte sistemul imunitar, fiind recomandată în răceli şi gripe.

Usturoiul verde

Usturoiul verde conţine alicină, o substanţă cu efect de antibiotic, dar şi o serie de vitamine şi minerale (siliciu, calciu, fosfor, sulf, potasiu etc). Usturoiul verde este unul dintre alimente cele mai eficiente împotriva cancerului şi ajută la neutralizarea efectelor negative ale fumatului. În acelaşi timp, usturoiul verde reduce tensiunea arterială, previne virozele respiratorii şi măreşte pofta de mâncare.

Prazul

Ca şi usturoiul şi ceapa verde, prazul este un aliment care măreşte rezistența sistemului imunitar şi are efect antiviral, datorită conţinutului de vitamina C, potasiu şi magneziu. Totodată, consumul de praz combate anemia şi luptă, în acelaşi timp, împotriva cistitei.

Ridichile

Ridichile fac şi ele parte din legumele care ajută la prevenirea cancerului. Acestea sunt bogate în fibre,  vitamina A, fier şi acid folic. Consumul de ridichi ajută la îndepărtarea senzaţiei de balonare, dar şi a indigestiilor. Mai mult decât atât, frunzele proaspete de ridichi ajută la tratarea sughiţului, a congestiei pulmonare, a durerilor faringo-laringiene, a lipsei secreţiei lactate şi a diareei.

Salata verde


Salata verde conţine săruri minerale (zinc, iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic), dar şi foarte multe vitamine (A, B, C, D şi E) care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi a virusurilor. De asemenea, salata verde grăbeşte digestia şi accelerează procesul de eliminare, motiv pentru care este recomandată în curele de slăbire.

sursa:www.gorj-domino.com

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login