Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Soia scade nivelul colesterolului şi al tensiunii

Soia scade nivelul colesterolului şi al tensiunii

Soia este o plantă tot mai des folosită în industria alimentară şi în cadrul tratamentelor naturiste datorită beneficiilor sale, potrivit Gândul.
Potrivit medicilor nutriţionişti, soia are la fel de multe proteine de înaltă calitate asemenea cărnii. În plus, este o sursă bogată de fier, vitamina B, fibre şi izoflavonoide, estrogeni naturali, din plante, care se găsesc şi în năut, seminţe, vin roşu, ovăz şi în legumele cu păstăi.

Medicii susţin că persoanele care includ în dietă soia prezintă un risc scă­zut de a deveni hiper­tensivi sau de a avea un colesterol mărit, deoarece acest aliment ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului din organism. În plus, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase în corp, întăreşte sistemul imunitar, soia fiind recomandată diabeticilor, deoarece menţine nivelul glicemiei.
Nutriţioniştii recomandă soia şi în cazul persoanelor care suferă de osteoporoză, pentru că are capacitatea de a menţine densitatea osoasă, scăzând semnificativ riscul fracturilor, des întâlnite în rândul acestor pacienţi. Ideal este şi laptele din soia, care, deşi conţine puţin calciu spre deosebire de laptele de vacă, este mai bine absorbit de organism.

sursa:www.gandul.info
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login