Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Sanatate Sucul de rodii ar putea încetini răspândirea cancerului în organism

Sucul de rodii ar putea încetini răspândirea cancerului în organism

Sucul de rodii are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism şi le slăbesc reacţia la stimulii chimici care duc la răspândirea lor, potrivit unui studiu american citat de dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la University of California din Los Angeles (UCLA) au arătat că anumite ingrediente, precum acizii graşi, din sucul de rodie opresc răspândirea cancerului de prostată în oase. Ei speră că acelaşi efect poate fi constatat şi în cazul altor tipuri de cancer.

Studii anterioare privind efectul sucului de rodii asupra răspândirii cancerului au fost subiect de controversă, întrucât cercetătorii nu au putut preciza care este mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic.

În septembrie anul acesta, Comisia americană pentru Comerţ a acuzat compania Pom Wonderful, care furniza sucul de rodii pentru cercetare, că dă informaţii false privind efectele sucului asupra sănătăţii.

Însă autorii celui mai recent studiu spun că au identificat acele componente care au efect asupra aderenţei şi mişcării celulelor.

"Este foarte îmbucurător pentru că acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le îmbunătăţi funcţiile şi a le face mai eficiente în prevenirea metastazei cancerului la prostată", a spus doctorul Manuela Martins-Green, la cea de-a 50-a întrunire a Societăţii americane de Biologie Celulară, unde au fost prezentate rezultatele studiului de la UCLA.

Totodată, aceleaşi componente din suc modificate ar putea avea un impact mai mare asupra tratării cancerului, deoarece genele şi proteinele implicate în mişcarea celulelor cancerului la prostată sunt în esenţă aceleaşi ca în cazul altor celule canceroase, a mai spus Manuela Martins-Green.

sursa:www.mediafax.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login