Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social

Social

Generozitatea Americanilor neafectata de criza economica

Chiar si atunci cand situatia economica este foarte grea, Americanii nu uita ca sunt destui oameni care nu au ce le trebuie si doneaza atat sume impresionante de bani cat si produse alimentare catre diversele organizatii de caritate. Angajatii marilor companii, precum Boieng, decid sa renunte la petrecerea de Craciun si sa doneze banii care ar fi fost astfel cheltuiti pentru a-si ajuta semenii care trec prin momente mai dificile economic decat ei.
Citeşte mai mult...
 

Românii, printre cei mai nefericiţi europeni

Lipsa banilor şi problemele de sănătate ne afectează calitatea vieţii, aflată la un nivel sub media UE. Românii se află printre cei mai puţin „fericiţi“ europeni, deasupra nefericiţilor Europei - bulgarii, dar sub majoritatea cetăţenilor din UE, unde nordicii conduc la acest capitol, potrivit unui studiu al agenţiei Eurofound. Cetăţenii români sunt în coada plutonului european şi în privinţa satisfacţiei faţă de calitatea vieţii, influenţată, potrivit cercetării, de nivelul veniturilor şi de problemele de sănătate ale individului.
Citeşte mai mult...
 

Piratii somalezi - stapanii marilor

Saracia ii determina pe unii somalezi sa recurga la activitati ilegale pentru a supravietui. Numai ca ceea ce fac piratii din Somalia merge mult mai departe decat simpla supravietuire intr-o tara in care toate institutiile publice sunt ca si inexistente. Acestia au devenit noii eroi locali, ei reusind sa-si ridice case din piatra, conduc masini de lux, se casatoresc cu femei frumoase si chiar angajeaza bucatari profesionisti care sa gateasca mancare vestica pentru ostateticii rapiti de pe zecile si uneori sutele de vase furate.
Citeşte mai mult...
 

Mallurile pe cale de disparitie in America

Unul dintre cele mai noi trenduri Americane este declinul uneia dintre institutiile esentiale ale societatii de peste Ocean - mallul. In timp ce in New Jersey, la doar 15 km de Manhattan, se construieste Xanadu, cel mai mare si mai scump mall din SUA, care a costat pana in prezent circa 2.3 miliarde de dolari, dotat cu cele mai atragatoare puncte de distractii precum pista de schi interioara, surfing, skydiving, un orasel al copiilor si circa 200 de magazine, anul 2007 a inregistrat o premiera in ultima jumatate de secol - nu s-a deschis nici un mall nou in SUA!
Citeşte mai mult...
 

Trei sferturi dintre copiii români sunt batuti de parinti

Aproape jumatate dintre romani au afirmat ca folosesc bataia ca metoda de “educare” a copiilor. Peste trei sferturi dintre minori s-au plans ca au fost batuti de catre parinti, desi exista acte normative care sanctioneaza aplicarea de pedepse corporale copiilor.

Autoritatile au prezentat aceste statistici alarmante cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor, declarata pe 19 noiembrie in fiecare an. Legea nr. 272 privind protectia si promovarea drepturilor copilului  a fost adoptata inca  din 2004 si interzice toate formele de abuz împotriva copilului, tara noastra alaturandu-se celorlalte16 tari din lume care au interzis bataia asupra copiilor. Cu toate acestea, in peste 75% dintre scolile romanesti exista fenomene de violenta.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 101 din 105
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login