Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Boeing a lansat cea mai lunga aeronava din lume

Boeing a lansat cea mai lunga aeronava din lume

Boeing a prezentat ieri cea mai lunga aeronava din lume, un jumbo 747-8 Intercontinental, dupa 42 de ani de la inaugurarea primului avion 747, care a revolutionat transporturile internationale, scrie Mediafax.ro.
Avionul 747-8 Intecontinental are o capacitate de 467 de pasageri, cu 51 mai multi decat versiunea mai veche a avionului lansat in septembrie 1968.

Totodata, aeronava va avea un consum mai mic de carburant si un confort sporit pentru pasageri.

"Oamenii au fost uimiţi. Era un monstru, nimeni nu mai văzuse aşa ceva. În prezent, pare ceva obişnuit, dar la vremea respectivă avioanele existente nu aveau nici pe departe dimensiunile respective", a declarat Jim Mullins, unul din jurnalistii prezenti la eveniment.
Primul avion 747 a fost lansat acum 42 de ani, insa a pierdut statutul de cea mai mare aeronava din lume, odata cu lansarea Airbus A380 in 2005, care avea o capacitate de 520 de pasageri.

Noul model 747-8 International este mai lung cu sase metri fata de Airbus A380, concurentul sau de la firma europeana.

Versiunea actuala a aeronavei este aproape complet diferita de cea initiala, avand o alta forma a aripilor, a botului si a cozii. Primele comenzi pentru aeronava au fost primite de la Lufthansa si Korean Air Lines.

Boieng ar putea face publice astazi cateva informatii referitoare la aeronava 787 Dreamliner, a carei lansare a fost amanata. Boeing 787 Dreamliner este vazut ca un concurent direct al Airbus A350.

sursa:stiri.rol.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login