Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Buline colorate pe alimente, in functie de cat de sanatoase sunt, a decis Senatul

Buline colorate pe alimente, in functie de cat de sanatoase sunt, a decis Senatul


Alimentele vor avea inscriptionate pe etichete buline rosii, portocalii sau verzi, in functie de gradul de risc asupra sanatatii, potrivit proiectului de lege adoptat astazi de Senat.
Bulina va avea un diametru de 1.5 cm iar culoare variaza in functie cat este de periculos produsul alimentar respectiv pentru sanatatea consumatorului.
Bulina verde marcheaza un produs alimentar sanatos, care nu prezinta vreun risc pentru sanatate.

Bulina portocalie semnalizeaza ca produsul respectiv trebuie consumat cu moderatie iar bulina rosie atentioneaza ca produsul alimentar in cauza contine substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.

Criteriile de acordare a bulinelor vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii, in functie de tipul si cantitatea aditivilor alimentari.

Propunerea legislativa a fost initiata de senatorul PDL Florian Staicu si a fost aprobata astazi in Senat cu 54 voturi "pentru", 42 "impotriva" si trei abtineri.

sursa:stiri.rol.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login