Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Ce viteza va avea cel mai rapid tren din lume

Ce viteza va avea cel mai rapid tren din lume

Seamana mai mult cu o capsula a timpului decat cu un mijloc de transport, totusi este vorba despre un tren, de fapt cel mai rapid tren din lume. Cu L0 expresia "ca vantul si ca gandul" devine aproape realitate. Supertrenul este capabil sa atinga cu usurinta viteza de 500 km/ora. Deocamdata insa este doar in forma de proiect.

Japonia urmeaza sa investeasca 64 miliarde de dolari intr-o linie de transport de mare viteza menita sa lege orasele Tokyo si Nagoya, iar ulterior si Osaka. Special pentru aceasta linie, autoritatile japoneze vor sa construiasca cel mai rapid tren din lume, capabil sa ruleze cu peste 580 km/ora.
In fapt, ideea a fost facuta publica in urma cu trei ani, cand presedintele Cailor Ferate Japoneze a anuntat ca intentioneaza sa produca trenuri maglev, considerate a fi cele mai rapide din lume. Functionand pe baza levitatiei magnetice aceste trenuri atingeau viteze incredibile dar si preturi asemenea, motiv pentru care investitorii nu s-au ingramadit.
Acum insa, japonezii sunt hotarati sa-si puna proiectul in aplicare. Astfel incat, in 2014-2015 vor fi demarate lucrarile pentru constructia liniei maglev care va lega Tokyo de Nagoya, urmand sa fie data in folosinta in 2027.
Trenurile de mare viteza L0 vor intra in productie incepand din acest an in uzinele Mitsubishi si Nippon Sharyo.  
In prezent, trenurile de mare viteza din lume se deplaseaza in medie cu 300-350 km/ora, cel mai rapid fiind Maglev Train din Shanghai care poate atinge viteza de 431 km/ora.

sursa:www.manageer.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login