Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Deputaţii au decis: Anvelopele de iarnă, obligatorii de la 1 noiembrie la 1 martie

Deputaţii au decis: Anvelopele de iarnă, obligatorii de la 1 noiembrie la 1 martie

Şoferii români vor fi obligaţi să-şi doteze maşinile cu anvelope de iarnă, în sezonul rece. Impunerea are bază legală, după ce deputaţii au adoptat, astăzi, o ordonanţă a Guvernului în acest sens.

Cu 153 de voturi favorabile, 123 împotrivă şi o abţinere, Ordonanţa Guvernului care prevede obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă a fost adoptată de Camera Deputaţilor, forul decizional al Parlamentului României.
De la 1 noiembrie a fiecărui an până la 1 martie, şoferii vor fi obligaţi să-şi pună anvelope de iarnă, precum şi lanţuri în cazul vehiculelor de transport marfă de peste 3,5 tone şi a celor de transport de persoane cu peste nouă locuri.

Cei care nu-şi vor echipa maşinile conform legii şi vor conduce pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără astfel de anvelope vor fi sancţionaţi cu reţinerea talonului auto şi amendă cuprinsă între cuprinse între 2.500 şi 4.000 .

Dacă şoferul care nu respectă dispoziţiile adoptate astăzi este implicat într-un accident rutier, amenzii i se adaugă şi o sumă pentru repararea drumurilor şi despăgubirii pentru pagubele produse.

De asemenea, conform definiţiei prevăzute de reglementare, cauciucurile "all-seasons" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarnă, informează Mediafax.

sursa:www.adevarul.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login