Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Prima căsătorie gay din Irlanda

Prima căsătorie gay din Irlanda

Irlanda se alătură țărilor în care căsătoriile între persoane de același sex intră sub protecția statului.
Legea parteneriatelor civile pentru persoane gay din Irlanda a intrat în vigoare din luna ianuarie. Totuși cuplurilor li s-a cerut o notificare la Registrul Stării Civile cu trei luni înaintea evenimentului căsătoriei. Ca atare primele căsătorii între persoane de același sex din Irlanda au avut loc marți, 5 aprilie.
Deși alte 6 cupluri au obținut o derogare de la termenul de 3 luni și s-au căsătorit mai devreme, două cupluri gay au așteptat intrarea în vigoare a legii și pus „o piatră de hotar", după cum evaluează evenimentul Gay and Lesbian Equality Network (GLEN). Kieran Rose, președinte GLEN a descris ceremoniile ca fiind „o înaintare foarte semnificativă" în lupta pentru recunoașterea drepturilor gay, parteneriatul civil fiind „o altă mare piatră de hotar în Irlanda pentru lesbiene și homosexuali."

Joan Burton, ministrul portofoliului protecției sociale a apreciat evenimentul căsătoriei prin parteneriat civil drept unul de culme din perspectiva drepturilor partenerilor. În urmă cu 18 ani homosexualitatea a fost legiferată în Irlanda (1993). În Irlanda de Nord parteneriatele civile au fost aprobate prin lege încă din 2005, un cuplu de lesbiene fiind astfel primul cuplu gay din Marea Britanie.

sursa:www.semneletimpului.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login