
Jurnalistii precizeaza ca fotografia a fost gasita in ziarul Atlanta Journal-Constitution, editia din 8 februarie 1979 si ca aceasta ar contine nu doar ingredientele, ci si cantitatile in care trebuie folosite pentru a ajunge in final la gustul unic al Coca Cola.
Reteta a fost creata in 1886 de farmacistul John Pemberton si are la baza acel ingredient minune numit Merchandise 7x. Desi, se spune ca acesta reprezinta doar 1% din compozitia bauturii, ingredientul Merchandise 7x se face "vinovat" de gustul deosebit al Coca Cola.
Potrivit site-ului american ingerdientele Coca Cola sunt urmatoarele:
* Extract fluid de coca, 3 drame (un dram are 3,888 grame)
* Acid citric 3 uncii (o uncie are 28,34 grame)
* Cafeina 1 uncie (28,34 grame)
* Zahar 30 (nu se ofera precizari cu privire la cantitatea exacta)
* Apa 2,5 galoane (un galon are 3,34 litri)
* Suc de lamaie 2 pinte (o pinta are 0, 57 litri in Anglia si 0,47 l in SUA) > Vanilie 1 uncie (28,34 grame)
* Caramel 1,5 uncii sau chiar mai mult, pentru culoare
* Arome 7X (se folosesc 2 uncii de arome la 5 galoane de sirop), astfel: alcool 8 uncii, ulei de portocale 20 de picaturi, ulei de lamaie 30 de picaturi, ulei de nucsoara 10 picaturi, coriandru 5 picaturi, antranilat de metil 10 picaturi, scortisoara 10 picaturi.
Despre reteta originala se spune ca ar fi pazita cu strasnicie intr-o cripta din Atlanta, Georgia.
sursa:www.manager.ro
Set as favorite
Hits: 1596
Comments (0)

Write comment