Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Taxa auto va creşte, în anul 2011, cu 50%

Taxa auto va creşte, în anul 2011, cu 50%

Guvernul a decis în şedinţa de ieri ca taxa de poluare auto să fie majorată din 2011 în medie cu 45-50% faţă de nivelul actual, dar cu o creştere dublă sau aproape triplă pentru vehiculele super-poluante. Taxa va fi stabilită în funcţie de vechimea maşinii, capacitatea cilindrică şi gradul de poluare.


Cele mai afectate sectoare din piaţa auto vor fi maşinile nemţeşti cu o vechime medie de patru-cinci ani. Astfel că, spre exemplu, pentru un Volkswagen Golf 5 FSI de 1.600 cmc din 2006 taxa auto din 2011 va fi de circa 850 de euro, faţă de numai 443 de euro în prezent. Pentru Golf 5 TDI de 1.900 cmc, din acelaşi an, taxa va fi de 1.987 de euro, faţă de 683 euro în prezent. Pentru Golf 4 TDI de 1.900 cmc din 2001, taxa va fi de 2.715 euro, faţă de 1.188 în prezent. În cazul maşinilor echipate cu motor diesel prevăzute din construcţie cu filtru de particule, recunoscute de de Registrul Auto Român, cuantumul taxei se reduce cu 25%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa:www.adevarul.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login