Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Un judecător a refuzat să oficieze o căsătorie între miri de rase diferite

Un judecător a refuzat să oficieze o căsătorie între miri de rase diferite

Apărătorii drepturilor omului din Statele Unite sunt revoltaţi după ce un judecător de pace din Louisiana a refuzat să oficieze o căsătorie civilă, pe motiv că mirii erau din rase diferite. Cei doi au reuşit până la urmă să se căsătorească, dar nu înţeleg cum mai este posibil aşa ceva în zilele noastre, când însuşi preşedintele american este metis.

Beth Humphrey şi Terence McKay sunt doi tineri ca toţi ceilalţi, chiar dacă ea este albă iar el, negru. Acest detaliu nu le-a pus probleme până când Beth a ajuns la biroul judecătorului de pace Keith Bardwell, care îndeplineşte şi funcţia de ofiţer al stării civile. Bardwell i-a explicat, politicos, că nu oficiază niciodată căsătorii interrasiale, ceea ce i-a lăsat pe cei doi tineri în stare de şoc.

"Primul lucru care mi-a venit în minte a fost Vorbeşti serios? Iar ea mi-a spus Da, vorbesc serios, judecătorul mi-a spus că nu ne va căsători pentru că suntem o pereche interrasială. Am rămas fără grai", povesteste mirele

Judecătorul, care n-a dorit să stea de vorbă cu presa, spune că nu este rasist, dar, din experienţa sa, copiii născuţi în familii mixte au numai de suferit.

Ştirea a făcut ocolul Americii iar reacţiile indignate n-au întârziat. Un militant pentru drepturile civile a declarat, ironic, că judecătorul se teme, probabil, că un copil al familiei McKay ar putea ajunge preşedinte, pe urmele lui Barack Obama.

Beth şi Terence au găsit imediat un alt judecător, o femeie albă, care le-a îndeplinit dorinţa. Dacă n-ar fi ziariştii, ei ar fi şi uitat incidentul. În schimb, judecătorul cu tendinţe rasiste şi-ar putea pierde licenţa, în urma anchetei deschise de autorităţi.

 

Sursa: Antena 3

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login