Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Vezi cum arată oraşul viitorului care ar putea face faţă oricăror dezastre

Vezi cum arată oraşul viitorului care ar putea face faţă oricăror dezastre

Deşi arată ca într-un film SF, acest oraş plutitor ar putea fi soluţia pentru apărarea împotriva tuturor dezastrelor naturale. Structura incredibilă cuprinde 30 de milioane de metri pătraţi şi este proiectată pentru a găzdui până la 40.000 de locuitori, informează Daily Mail.

Acest oraş este dotat cu tot ceea ce ar putea să se găsească într-un oraş obişnuit, de la hoteluri până la magazine, cazinouri şi şcoli. Structura este dotată chiar cu grădini, lifturi speciale pentru transport vertical şi trotuare pentru pietoni.

Planurile unui astfel de oraş au fost inspirate de dezastrul provocat în New Orleans de către uraganul Katrina, în 2005. Distrugerile materiale au fost atât de extinse, încât comunitatea din New Orleans este încă în proces de reconstrucţie.

O echipă de designeri din Boston a venit cu această propunere pentru un oraş plutitor, proiectat să stea pe malul fluviului Mississippi şi care ar putea preveni o tragedie similară.

 


Potrivit proiectului, oraşul New Orleans Arcology Habitat sau Arca lui Noe, cum a fost denumit, poate înfrunta cele mai teribile uragane datorită structurii sale triunghiulare, care permite vântului puternic să treacă prin mijlocul său liber.

Super-oraşul este proiectat să plutească într-o poziţie fixă, în interiorul unui bazin umplut cu apă.

Deşi proiectul este creat special pentru situaţia din New Orleans, designerii sunt convinşi că structura lor ar putea fi folosită în orice zonă urbană de coastă.

sursa:www.mediafax.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login