Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta

Stiinta

A fost descoperit sunetul soarelui

Astronomii de la Universitatea din Sheffield au reuşit să înregistreze pentru prima dată ciudata armonie de sunete produsă de câmpul magnetic din atmosfera exterioară a soarelui. Conform lenta.ru, aceştia au descoperit ca imense bucle magnetice, cunoscute sub numele de bucle coronale, vibreză ca nişte portative de note muzicale.
Citeşte mai mult...
 

Unde dai si unde crapa – descoperiri stiintifice din intamplare

Aceasta este o poveste – scurta, fata de insemnatatea subiectului – despre rolul intamplarii in descoperirile stiintifice, despre accidentele cu urmari fericite, despre modul in care hazardul isi exercita influenta misterioasa asupra soartei unor oameni si asupra soartei noastre comune.

Citeşte mai mult...
 

Prima planeta devorata de o stea, descoperita de telescopul spatial Hubble

Telescopul Hubble, care a implinit recent 20 de ani de activitate, a reusit sa ofere oamenilor de stiinta inca o "minune" ascunsa in spatiu, anunta site-ul NASA.
Este vorba despre informatii despre "devorarea" unei planete de catre steaua in jurul careia aceasta orbiteaza.

Citeşte mai mult...
 

Inedit: 5 lucruri pe care nu le știai despre creier

Creierul unui adult cântărește aproximativ 1,4 kg. Unii neurochirurgi spun că textura unui creier viu este asemănătoare cu cea a pastei de dinți. Alții, cum ar fi neurochirurgul Katrina Firlik, spun că textura e mai degrabă asemănătoare brânzei tofu tartinabile.

 

 

 

Citeşte mai mult...
 

Top 10 Inventii atribuite gresit

Cu totii am citit despre faimosi inventatori ale caror creatii au schimbat atat cursul omenirii, cat si propriile noastre vieti. In bagajul de cunostinte al majoritatii oamenilor s-au impamantenit, astfel, figurile inventatorilor de renume mondial care ne-au oferit produsele lor emblematice. Dar, cum ar fi daca, intr-o buna zi, ai afla ca inventatorul calculatorului nu este cel pe care il credai tu? Sau ca radioul, becul, telescopul sau avionul au alti autori decat cei vehiculati in manuale? Pentru o rearanjare a piedestalului inventatorilor nedreptatiti, va invitam sa parcurgeti topul urmator.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 10 din 54
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login