Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta

Stiinta

Un futurolog prezice moartea Pământului

Va trebui să părăsim Pământul la un moment dat, pentru că altfel vom muri, a declarat futurologul şi fizicianul Michio Kaku. „Pe o scară de câteva mii de milioane de ani până la câteva miliarde de ani, Pământul va muri el însuşi. Undeva în următorii 10 mii de ani se va produce o nouă eră glaciară. Ultima eră glaciară s-a încheiat acum 10 mii de ani, următoarea va veni peste alţi 10 mii de ani, deci la ora actuală suntem între aceste două ere glaciare", susţine futurologul.
Citeşte mai mult...
 

NASA a descoperit un microb cu structură similară ADN-ului / Experţii NASA: "Tot ce ştim despre formele de viaţă se va schimba"

Cinci specialişti ai NASA, dintre care patru în microbiologie şi unul în arsenic, au făcut joi seara publică descoperirea unui microb a cărei formă de viaţă este diferită de a oricărui alt organism viu de pe Pământ. Bacteria înlocuieşte fosforul cu arsenic.
Citeşte mai mult...
 

Andromeda, galaxia cea mai apropiata de noi, s-a nascut in urma unei coliziuni

Cea mai apropiata galaxie spirala de Calea Lactee, Andromeda (foto), s-a nascut in urma coliziunii a doua galaxii mai mici, au anuntat astronomii, citati de BBC News.
O echipa internationala a realizat o simulare computerizata a evolutiei Andromedei de-a lungul timpului. Rezultatele sugereaza ca doua galaxii s-au ciocnit in urma cu circa noua miliarde de ani si s-au contopit acum circa 5,5 miliarde de ani ani. Studiul a fost publicat in Astrophysical Journal.
Citeşte mai mult...
 

Exoplaneta nascuta in alta galaxie orbiteaza in jurul unei stele muribunde, gasita in Calea Lactee

Astronomii sustin ca au descoperit prima planeta din afara galaxiei noastre, anunta BBC News.
Planeta, comparabila cu Jupiter, este parte a unui sistem solar care a facut candva parte dintr-o galaxie pitica pe care Calea Lactee a inghitit-o la un moment dat intr-un act de canibalism galactic, scriu cercetatorii in studiul publicat in revista Science. Descoperirea a fost facuta cu ajutorul unui telescop din  La Silla, parte a  Observatorului european austral din Chile.
Citeşte mai mult...
 

Extraordinar! Primii atomi de antimaterie, izolati de cercetatorii de la Geneva

Cercetatorii au reusit pentru prima data izolarea unor atomi de antimaterie, suficient de mult timp incat sa poata fi studiati. Fizicienii de la Centrul European pentru Cercetare Nucleara, CERN, de la Geneva, au obtinut 38 de atomi de anitihidrogen, care au "trait" circa doua zecimi de secunda fiecare, transmite BBC News.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 4 din 54
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login