Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta

Stiinta

Gaură neagră localizată în spaţiu, în apropierea Pământului

Observatorul cu raze X "Chandra" a localizat o tânără gaură neagră în vecinătatea cosmică a Pământului, a anunţat astăzi Agenţia spaţială americană NASA, citată de EFE.
Studiul găurii negre, estimată a avea o vechime de 30 de ani, ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine felul în care explodează stelele masive, lăsând în urmă găuri negre sau stele neutronice, să aproximeze numărul găurilor negre din galaxia noastră etc.
Citeşte mai mult...
 

NASA: Două bule spaţiale misterioase au apărut pe Calea Lactee

Cele două bule gigantice sunt aproape la fel de mari precum Calea Lactee, însă nimeni nu ştie cum au ajuns acolo. Oamenii de ştiinţă de la NASA au rămas mască după ce au descoperit două bule uriaşe de raze gamma, pe fiecare parte a galaxiei noastre.

Citeşte mai mult...
 

Google şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 115 de ani de la descoperirea razelor X

Google şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 115 de ani de la descoperirea razelor X, numele motorului din căutare fiind prezentat pe un fond negru, iar literele fiind construite din oase, asemenea unei radiografii.
Razele X au fost descoperite în 1895 de fizicianul german Wilhelm Conrad Röntgen, fiind numite mai târziu radiaţii Roentgen sau Röntgen.
Citeşte mai mult...
 

Pelerina invizibilităţii, science-fiction devenit realitate

Cercetătorii scoţieni au anunţat joi că au fabricat un material flexibil, capabil să reflecte lumina percepută de ochiul uman, considerând că realizarea lor reprezintă primul pas către confecţionarea unei "pelerine a invizibilităţii", devenită celebră graţie filmelor din seria "Harry Potter".

Citeşte mai mult...
 

Vrei să uiţi amintirile urâte? Află aici cum!

Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluţionară pentru ştergerea permanentă a amintirilor traumatizante, deschizând astfel calea către obţinerea unor medicamente eficiente împotriva sindromului posttraumatic, relatează dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la John Hopkins University din Statele Unite au reuşit să elimine o proteină dintr-o anumită regiune a creierului, responsabilă cu reapariţia senzaţiei de teamă. Testele au fost efectuate pe şoareci. După eliminarea proteinei, şoarecii nu au mai retrăit senzaţia de teamă asociată în trecut cu sunetele foarte puternice.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 5 din 54
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login