Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta

Stiinta

Roma Antică poate fi vizitată virtual cu Google Earth

Începând de joi, utilizatorii de Internet din întreaga lume pot vizita Roma antică, anunţă "The Guardian". Asta deoarece echipa Google Earth a reconstruit oraşul, aşa cum arăta în anul 320 d.Hr. Mai mult de 6.700 de construcţii apar în reprezentarea digitală a oraşului antic şi zece dintre acestea pot fi vizitate.

Citeşte mai mult...
 

A fost descoperit medicamentul care redă părului alb culoarea naturală

O descoperire ce ar putea colora viaţa şi....podoaba capilară a multor oameni. Este vorba despre medicamentul care redă culoarea naturală părului albit. Cercetătorii doresc să transforme medicamentul într-un şampon care să poată fi folosit ca o alternativă pentru vopselele de păr, anunţă Daily Mail.

Cercetările din laborator au arătat că medicamentul accelerează producerea pigmenţilor naturali din firele de păr. Aceşti pigmenţi redau suviţelor de păr culoarea naturală, chiar şi după albire.

Citeşte mai mult...
 

Inundaţiile subterane din Antarctica grăbesc topirea gheţarilor

Inundaţiile care au loc sub calota glaciară ce acoperă continentul antarctic şi Groenlanda contribuie la topirea gheţarilor şi la creşterea nivelului mărilor, arată un studiu publicat în revista Nature Geoscience, informează AFP. Viteza de topire a gheţarului Byrd, situat în estul Antarcticii, a crescut cu 10% în perioada decembrie 2005 -februarie 2007 faţă de media anilor precedenţi, a constatat o echipă de cercetători americani.

Citeşte mai mult...
 

Lacurile ucigase si misterele care le inconjoara

Exista lacuri de-a lungul Terrei pe malurile carora nu canta pasarile iar copacii nu cresc niciodata. Localnicii le numesc locuri blestemate si le considera apanaje ale diavolului. Oamenii de stiinta au, insa, alta parere.
Citeşte mai mult...
 

Cancerul a fost decodificat genetic

descoperireOamenii de ştiinţă au decodificat pentru prima oară ADN-ul complet al unei paciente bolnave de leucemie şi au descoperit un set de mutaţii care pot cauza sau care pot ajuta la dezvoltarea cancerului.Cercetătorii au descoperit zece mutaţii genetice esenţiale pentru leucemia femeii de 50 de ani, decedate între timp. Doar două dintre acestea erau cunoscute până în prezent.

Descoperirea, publicată în revista Nature, ar putea fi aplicată şi altor forme de cancer şi poate îmbunătăţi medicamentele destinate acestei boli.

Oamenii de ştiinţă au luat mostre din două locuri ale corpului femeii, una din ţesutul sănătos şi alta din măduva osoasă bolnavă, iar apoi au comparat ADN-ul lor.

Aproape fiecare celulă din mostra bolnavă avea nouă din mutaţiile genetice cheie.

Doar 5-10% din cancere sunt ereditare, majoritatea fiind cauzate de mutaţiile sau "greşelile" genetice care se acumulează în ADN în timpul vieţii.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 51 din 54
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login