Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta

Stiinta

Metanul a invadat brusc atmosfera Pamantului in 2007

Nivelul metanului, un gaz 25 de ori mai periculos decat dioxidul de carobn, a crescut brusc in atmosfera Pamantului anul trecut, potrivit oamenilor de stiinta americani, informeaza Reuters.

Metanul, componentul primar al gazului natural, si-a dublat consistenta in atmosfera de la perioada preindustriala, insa nivelul acestuia s-a mentinut constant in ultimul deceniu, inainte de a creste brusc in 2007, au aratat cercetatorii.

Citeşte mai mult...
 

Cercetătorii americani, la un pas de a crea viaţă artificială

Cercetătorii americani au creat în premieră genomul sintetic al unei bacterii. Este vorba despre penultima etapă, considerată crucială, înainte de crearea unui organism viu artificial. Cercetătorii spun că au realizat cea mai mare structură de ADN, structura de bază a vieţii. În urma acestei descoperiri s-ar putea produce biocarburanţi, iar deşeurilor toxice ar putea fi tratate biologic.

Citeşte mai mult...
 

Descoperire! Prima planetă locuibilă

Astronomii au descoperit prima planetă locuibilă din afara sistemului nostru solar. Oamenii de ştiinţă au catalogat descoperirea drept un pas uriaş în misiunea de căutare a unor forme de viaţă în Univers. Planeta a fost localizată de oamenii de ştiinţă de la laboratoarele Observatorului Spaţial European din Silla, Chile. Potrivit unui studiu care va fi publicat joi în revista Astronomy and Astrophysics, planeta orbitează în jurul stelei Gliese 581, aflate la 20,5 ani-lumină de Pământ.

Citeşte mai mult...
 

Cel mai vechi text scris in ebraica

Pergament Arheologii din Israel sustin ca au descoperit cel mai vechi text scris in ebraica. Textul cuprinde 5 randuri scrise cu cerneala neagra pe un ciob de ceramica, dezgropat din situl arheologic numit Cetatea Elah sau Khirbet Qeiyafa.

Expertii nu au reusit inca sa descifreze in intregime textul. Cuvintele descoperite de ei pana in acest moment sunt: “judecator”, “sclav” , si “rege”.

Citeşte mai mult...
 

Studiu: cea mai importantă caracteristică a memoriei este uitarea

Deja mulţi dintre noi îşi încredinţează informaţiile preţioase unor dispozitive ajutătoare. Telefoanele noastre mobile stochează numere de telefon iar sistemele GPS îşi aduc aminte drumul în locul nostru.

Lyndsay Williams, de formaţie inginer, s-a gândit să ia măsuri atunci când membrii uituci ai familiei sale continuau să lase telefoanele celulare în hainele puse la spălat.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 53 din 54
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login