Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta

Stiinta

Cea mai lungă insectă din lume măsoară 56,6 centimetri

Trăieşte în pădurea tropicală din Borneo, ouăle ei au aripi micuţe care îi permit să alunece de pe un copac pe altul. Este vorba despre "Phobaeticus chani", cea mai lungă insectă de pe Pământ. Cu o lungime de 56,6 centimetri, "Phobaeticus chani" a fost desemnată de Cartea Recordurilor, cea mai lungă insectă de pe Terra.

Citeşte mai mult...
 

Un virus misterios face ravagii in Africa

Un virus necunoscut care provoaca o boala hemoragica a facut deja trei victime in Africa de Sud. Alte persoane au fost izolate. Principalele efecte ale bolii sunt sangerarile interne si externe. Prima victima a fost o femeie din Zambia, transportata in Africa de Sud pentru tratamente. O infirmiera care a insotit-o pe pacienta si o alta care a tratat-o la dispensar au decedat.
Citeşte mai mult...
 

Albinele pot număra până la patru

albinele pot numara pana la patruCercetătorii australieni au descoperit că albinele pot să numere până la patru, potrivit unui studiu difuzat de o televiziune autohtonă. Oamenii de ştiinţă au amplasat cinci borne într-un tunel şi au pus miere pe rând în fiecare dintre ele. Ei au putut constata că albinele au zburat către borna cu miere, chiar şi după ce mierea a fost îndepărtată. Asta înseamnă că albinele şi-au luat reper numărul bornei. Într-un final cercetătorii au pus miere şi în cea de-a cincea bornă, dar albinuţele nu au mai ştiut să revină acolo.

Citeşte mai mult...
 

Astronomii spun ca au descoperit un sistem solar identic cu al nostru

solar sistemCinci mii de ani lumina ne despart de cel mai apropiat sistem solar identic cu cel in care se afla Terra, anunta Martin Dominik, cercetator la Universitatea St Andrews.
Pana in prezent, astronomii au identificat doua planete asemanatoare cu Jupiter si Saturn, ambele orbitand in jurul unei stele de doua mai mica decat Soarele. Oamenii de stiinta considera ca acesta este doar inceputul si ca exista o posibilitate destul de mare ca in indepartatul sistem solar sa existe si planete capabile sa sustina viata.
Citeşte mai mult...
 

Tuşiţi, vă rog! Un fotograf american a imortalizat tusea

tusiti va rogUn profesor de inginerie de la Universitatea Pensylvania a reuşit să fotografieze tusea. Imaginea, publicată pe internet în ediţia lunii octombrie a "The New England Journal of Medicine", este o fotografie "schlieren", denumirea nemţească a procedeului prin care "un fenomen invizibil este transformat în ceva vizibil", după cum susţine chiar autorul fotografiei, Gary Settles, citat de New York Times.

Practic, utilizând această tehnică specială, regiunile cu densităţi diferite de gaz sau lichid pot fi fotografiate. "În laboratorul meu, folosim această tehnică destul de des", susţine Settles,

Citeşte mai mult...
 
Pagina 54 din 54
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login