Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta

Stiinta

Discovery va fi lansată pentru ultima oară în spaţiu pe 1 noiembrie

Naveta spaţială americană Discovery, având la bord şase astronauţi, va fi lansată pentru ultima oară în spaţiu, pe 1 noiembrie, către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au anunţat specialiştii de la NASA.
Această decizie a fost luată în urma unei reuniuni a specialiştilor americani de la Centrul spaţial Kennedy, care au dorit să afle dacă naveta şi echipajul ei sunt pregătiţi pentru o lansare din Florida, pe 1 noiembrie, la ora 20.40 GMT.
"Suntem cu siguranţă pregătiţi pentru această lansare", a declarat directorul misiunii, Mike Leinbach.
Singura incertitudine, ca întotdeauna, este legată de condiţiile meteorologice din ziua lansării.

Citeşte mai mult...
 

Cum arată o bancă de celule stem, locul de unde ar putea veni salvarea unei vieţi

Din circa 200.000 de naşteri anuale în România, în jur de 8.000 de părinţi recoltează celule stem, iar în doi ani se aşteaptă ca numărul lor să crească. Prima recoltare de celule s-a făcut, la noi, în 2006, iar acum deja există zece bănci; majoritatea, însă, stochează probele în străinătate.
În cartierul Pipera din Capitală s-a deschis o bancă de celule stem, care până acum trimitea probele la păstrare în Polonia. Nu bănuieşti, când treci cu tramvaiul 16 prin faţa clădirii, că puţin mai încolo se întâmplă lucruri, până mai ieri, SF.
Citeşte mai mult...
 

Undele cerebrale, transformate in cuvinte

“Vorbim de o tehnologie foarte simplă, bazată pe dispozitive care au folosite pe oameni de 50 de ani. Suntem încrezători că, după unele îmbunătăţiri, vom reuşi să decodăm mai multe cuvinte, şi că în doi sau trei ani vom primi aprobările necesare pentru a demara studiile de fezabilitate pe pacienţi paralizaţi”.

Citeşte mai mult...
 

A fost descoperită o planetă asemănătoare Pământului, cu mari şanse de a fi locuibilă

O planetă recent descoperită ar putea fi cea mai asemănătoare cu Pământul şi, prin urmare, locuibilă, susţin oamenii de ştiinţă. O echipă de „vânători de planete” a anunţat descoperirea planetei Gliese 581 g, aflată la 20 de ani lumină distanţă de Pământ, în constelaţia Libra, care ar putea avea apă lichidă la suprafaţă. Dacă se confirmă, aceasta va deveni planeta cea mai asemănătoare Pământului şi cu cea mai mare probabilitate de a fi locuibilă.
Citeşte mai mult...
 

Neanderthalienii şi-au creat singuri unelte, fără a intra în contact cu Homo sapiens

Oamenii de Neanderthal erau pasionaţi de noi descoperiri şi au creat singuri diferite unelte, potrivit unui studiu al unui grup de cercetători de la Universitatea din Colorado, citat de BBC News Online.
 Acest studiu atacă teoria potrivit căreia cele mai apropiate "rude" ale omului au putut să se dezvolte doar prin contactul cu Homo sapiens.  Echipa de cercetători susţine că schimbările climatice i-ar fi putut determina pe neanderthalieni să facă inovaţii, pentru a supravieţui.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 6 din 54
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login