Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta A fost descoperit sunetul soarelui

A fost descoperit sunetul soarelui

Astronomii de la Universitatea din Sheffield au reuşit să înregistreze pentru prima dată ciudata armonie de sunete produsă de câmpul magnetic din atmosfera exterioară a soarelui. Conform lenta.ru, aceştia au descoperit ca imense bucle magnetice, cunoscute sub numele de bucle coronale, vibreză ca nişte portative de note muzicale.
Folosind imagini din satelit ale acestor bucle, care pot avea peste 60.000 de mile lungime, oamenii de ştiinţă au reuşit să recreeze sunetul prin rotirea vibraţiilor vizibile în zgomote şi accelerarea frecvenţei lor pentru ca urechea umană să le poată percepe.

Profesorul von Fay-Siebenbürgen , şeful grupului de cercetare a fizicii solare la Universitatea din Sheffield, a declarat: „A fost ciudat de frumoasă, dar şi foarte interesant să putem auzi aceste zgomote pentru prima dată. Este un fel de muzică, o arie mai ciudată putem să-i spunem”. Cercetătorul este convins că desluşirea acestor sunete ne oferă inclusiv o nouă perspectivă asupra fizicii: „Este ră un nou mod de a învăţa despre soare, dar şi o nouă perspectivă asupra fizicii”

sursa:www.jurnalul.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login