Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta A fost dezlegat misterul experientelor din pragul mortii?

A fost dezlegat misterul experientelor din pragul mortii?

Unele dintre senzatiile redate de persoanele aflate in pragul mortii descriu sentimente puternice de liniste si bucurie, altele descriu calatorii in afara corpului prin tuneluri si printre persoane decedate. Astazi, oamenii de stiinta sustin ca au descifrat acest mister care a dat nastere la mii si mii de interpretari, o explicatie ce exclude existenta unei vieti de apoi in favoarea unei simple reactii chimice din corpul nostru.

Un grup de oameni de stiinta din Slovenia, condus de Dr. Zalika Klemenc-Ketis, afirma ca "vinovat" de senzatiile deja celebre din pragul mortii ar fi nivelul dioxidului de carbon din sange, cel care altereaza echilibrul chimic din creierul uman, dand acestuia senzatia falsa a unor tuneluri, lumini si a prezentei unor persoane decedate.

"Am descoperit in randul pacientilor ce a experimentat senzatiile din pragul mortii, un nivel al dioxidului de carbon semnificativ mai mare decat in cazul celor care nu au trait aceleasi senzatii. Este o asociere ce nu a mai fost studiata pana acum si care necesita inca studii aprofundate", afirma Dr. Zalika.

Rezultatul cercetarilor intreprinse de savantii sloveni au fost analizate si de o echipa similara anglo-americana, condusa de Dr. Sam Parnia, iar concluziile au fost cat se poate de diferite. Intr-o serie de teste intreprinsa in spitalele din Anglia si SUA, Dr. Parnia a postat mai multe fotografii in locuri ce nu pot fi vizibile decat daca persoana in cauza s-ar afla in apropierea tavanului. Spre surprinderea medicilor, persoanele aflate in pragul mortii au putut reda cu exactitate continutul imaginilor respective, fapt ce scoate din discutie nivelul de CO2 din sangele pacientilor.

In momentul in care o persoana inceteaza sa mai respire, dureaza cateva minute pana cand bataile inimii se opresc. Daca inima se opreste prima, cum se intampla in cazul unui infarct, respiratia se opreste in cateva secunde. Acesta este si momentul numit "moarte clinica". In astfel de situatii, creierul rezista neafectat pentru cateva minute. In aceste momente au loc experientele din pragul mortii.

Sursa: DailyMail, preluat www.descopera.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login