Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta Albinele pot număra până la patru

Albinele pot număra până la patru

albinele pot numara pana la patruCercetătorii australieni au descoperit că albinele pot să numere până la patru, potrivit unui studiu difuzat de o televiziune autohtonă. Oamenii de ştiinţă au amplasat cinci borne într-un tunel şi au pus miere pe rând în fiecare dintre ele. Ei au putut constata că albinele au zburat către borna cu miere, chiar şi după ce mierea a fost îndepărtată. Asta înseamnă că albinele şi-au luat reper numărul bornei. Într-un final cercetătorii au pus miere şi în cea de-a cincea bornă, dar albinuţele nu au mai ştiut să revină acolo.

Oamenii de ştiinţă au conchis astfel, că acestea nu pot număra dincolo de cifra patru. Ei au declarat că cercetarea a dezvăluit faptul că albinele, care pot trăi cel mult o lună, pot învăţa culorile şi mirosurile şi pot fi antrenate să se descurce prin labirinturi complicate. Creierul albinei nu este mai mare decât o sămânţă de susan, dar, spun oamenii de ştiinţă, are multe similarităţi cu creierul uman, inclusiv conexiuni complexe precum memoria avansată şi capacitatea de învăţare.

Antena3.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login