Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta Minunea eco de la Rio: cascada din nori

Minunea eco de la Rio: cascada din nori

Turistii si iubitorii de sport care vor vizita Rio de Janeiro cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2016, s-ar putea sa aiba parte de o surpriza de proportii – un futurist turn-cascada artificiala, inalt de 105 metri.


Solar City Tower, cum este denumit proiectul ce pare rupt direct din filmele SF, va fi indeajuns de inalt pentru a strapunge norii, devenind vizibil de la o distanta considerabila, prin hublourile avioanelor care se apropie de Rio. Localizat pe o insula artificiala, constructia va fi, de fapt, un ingenios sistem ecologic de folosire a energiei solare, care va alimenta atat spectaculoasa cascada, cat si nevoia de electricitate a intregului Sat Olimpic.

Solar City Tower va contine si un sistem de regenerare a energiei cu ajutorul apei cascade: curgerea cascadei va asigura nevoia de electricitate a Satului Olimpic pe timp de noapte. Proiectat de firma elvetiana RAFAA, Solar City Tower va mai contine restaurante, cafenele si magazine. Proiectul se afla inca in stadiul de concept, insa cel mai probabil va primi aprobarea de constructie pana la sfarsitul acestei veri.

 

 

Sursa: descopera.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login