Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta NASA a descoperit un microb cu structură similară ADN-ului / Experţii NASA: "Tot ce ştim despre formele de viaţă se va schimba"

NASA a descoperit un microb cu structură similară ADN-ului / Experţii NASA: "Tot ce ştim despre formele de viaţă se va schimba"

Cinci specialişti ai NASA, dintre care patru în microbiologie şi unul în arsenic, au făcut joi seara publică descoperirea unui microb a cărei formă de viaţă este diferită de a oricărui alt organism viu de pe Pământ. Bacteria înlocuieşte fosforul cu arsenic.

21.57 Întrebare din parte presei: Oamenii se aşteptau ca NASA să anunţe descoperirea unui extraterestru precum E.T. Ce ne puteţi spune despre asta?

Răspunsul NASA: "Ar fi ceva cu adevărat incredibil să putem anunţa descoperirea unui extraterestru aşa cum şi-l imaginează lumea. Dar vă spunem că din tot ceea ce ştim noi, din tot ceea ce este aici pe Pământ, această descoperire este fenomenală.

Este practic o formă de viata intr-un context diferit. Pentru noi e similar cu ceva extraterestru. Este echivalentul unei forme de viata diferite.

Vorbim despre un organism care pare sa foloseasca un element diferit de viată. Practic inlocuieste fosforul cu arsenic, ceea ce este o chestie uimitoare, este o descoperire uimitoare"

21.49 Felisa Wolfe-Simon, cercetător: "Are implicaţii enorme asupra felului în care vom cunoaşte cum funcţionează propriile noastre corpuri"

21.35 Pamela Conrad: "Această descoperire ne va deschide orizontul gândirii în privinţa locurilor despre care noi credem că sunt locuibile"

21.27 Pamela Conrad, astrobiolog la Goddard Space Flight Center: "Rezultatele sunt încântoare. Nu ştim încă totul despre viaţa pe Pământ. Tot ce ştim despre formele de viaţă se va schimba. Această descoperire ne va da mai multe informaţii despre viaţa pe Pământ şi de pe alte planete atunci când o vom găsi, dacă o vom găsi"

21. 22 Descoperirea este prezentată ca fiind un nou membru din arborele vieţii.

21.15 Cercetătorii au spus că descoperirea va schimba felul în care înţelegem viaţa.

21.12 Structura microbului seamănă cu ADN-ul dar "nu este viaţă aşa cum o ştim noi".

21.10 Întrebarea principală este "Există vreun microb pe Pământ care poate înlocui arsenicul cu fosfor?"

21.09 Profesorul James Elser de la Arizona State University: Ne bazăm pe fosfor pentru a exista. Este cel puţin un element important, să ţi zicem aşa. Dar rezervele noastre de fosfor se pierd treptat

21.05 Mary Voytek, directoarea Programului de astrobiologie din cadrul NASA:  "Raportul de azi este despre viaţa extraterestră, dar nu despre viaţa aşa cum o ştim cu toţii"

21.04 A început conferinţa.

NASA a anunţat că va prezenta o descoperire importantă din domeniul astrobiologiei, ştiinţă care studiază originea, evoluţia, distribuţia şi viitorul vieţii în univers. Conferinţa va avea loc la sediul central al NASA din Washington.

     • Cercetătorii NASA ar fi descoperit în California o bacterie care supravieţuieşte în arsenic, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă credeau că este mult prea toxică pentru a susţine viaţa, potrivit dailymail.co.uk.

La conferinţă vor participa Mary Voytek, directoarea Programului de astrobiologie din cadrul NASA, Felisa Wolfe-Simon, cercetător în cadrul aceluiaşi departament, Pamela Conrad, astrobiolog la Goddard Space Flight Center, Steven Benner, cercetător şi membru al Foundation for Applied Molecular Evolution şi James Elser, profesor la Arizona State University.

Evenimentul va fi transmis în direct de postul NASA TV şi pe site-ul nasa.gov.

UPDATE ORA 18.05 Cercetătorii de la NASA au descoperit o bacterie care supravieţuieşte în arsenic, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă credeau că este mult prea toxică pentru a susţine viaţa, potrivit dailymail.co.uk. Cercetătorii au descoperit această bacterie - care consumă arsenic şi produce fosfor - în lacul Mono din apropiere de Parcul Naţional Yosemite din California.

UPDATE Încă nu l-am găsit pe ET, anunţă NECN.

Potrivi  televiziunii NECN, NASA nu anunţă, încă, că a identificat extratereştri sau forme de viaţă estraterestră.
UPDATE Blogosfera a analizat deja specializarea experţilor care vor oferi datele şi vor răspunde întrebărilor la conferinţa NASA. Concluzia este că aceştia sunt specialişti în microbiologie, iar o singură persoană este un expert pe forme de viaţă pe bază de arsenic. NASA nu va anunţa ca descoperit viaţă extraterestră, dacă acest lucru s-ar întâmpla, cele mai bune perspective în această privinţă le-ar avea planeta Marte.

UPDATE NASA Watch: NASA nu a găsit viaţă în Univers/ Conferinţa va fi despre arsenicul ca bază în biochimie

Mai multe surse de încredere din cadrul comunităţii de Astrobiologie spun că NASA Astrobiologia se referă la Arsenic ca bază în biochimie şi care sunt implicaţiile privind originea vieţii pe Pământ, care s-ar fi produs de mai multe ori pe Terra şi care sunt implicaţiile pentru viaţă în altă parte din univers, NASA nu a găsit viaţă în univers, scrie blogul NASA Watch.

UPDATE NASA aduce dovezi că există viaţă şi în condiţii considerate imposibile

Potrivit experţilor citaţi de Fox News, cercetătorii NASA vor vorbi despre dovezi, teoretice sau fizice, că viaţa poate exista în condiţiile pe care oamenii de ştiinţă le-au considerat până acum imposibile.

UPDATE NASA nu va anunţa că există "omuleţii verzi"

Un scriitor, citat de Fox News, care pretinde că are rezultatele cercetărilor grupului care va susţine conferinţa NASA, susţine că specialiştii nu vor vorbii de "omuleţii verzi".

Specialist NASA din Constanţa: „Viaţa extraterestră există!“

Misterul fotografiilor unui OZN care a aterizat lângă Timişoara a fost descifrat GALERIE FOTO

Gălăţeanul care a ajuns la NASA: “Nu mă consider un geniu, ci un om normal”

UPDATE Potrivit nasa.gov, conferinţa de presă va avea loc joi, la ora 21.00 (ora României), la sediul general din Washington. NASA a anunţat că va prezenta o descoperire importantă din domeniul astrobiologiei.

La conferinţă vor participa Mary Voytek, directoarea Programului de astrobiologie din cadrul NASA, Felisa Wolfe-Simon, cercetător în cadrul aceluiaşi departament, Pamela Conrad, astrobiolog la Goddard Space Flight Center, Steven Benner, cercetător şi membru al Foundation for Applied Molecular Evolution şi James Elser, profesor la Arizona State University.

Potrivit Dailymail, speculaţiile despre viaţa extraterestră au început să circule imediat după anunţarea conferinţei.

Întrebările de genul "A fost găsit ET?" sau "NASA a identificat omuleţii verzi?" au făcut înconjurul lumii. Aceste supoziţii n-au făcut decât să adâncească misterul în jurul anunţului pe care NASA îl va face joi şi să consolideze credinţa celor care sunt convinşi de existenţa extraterestră.

Astrobiologia studiază originea, evoluţia, distribuţia şi viitorul vieţii în univers.
Pe site-ul de ştiri MSNBC, la unul dintre comentarii cineva a afişat următorul mesaj: "Mi-e greu să înţeleg de ce oamenii nu pot accepta că extratereştri există... ET e real!"

"Realitatea a demonstrat că există viaţă peste tot" scrie un alt cititor. "Nu am nevoie de un anunţ dat de BS ca să aflu asta, deoarece e de bun simţ".
De altfel, de la expert, până la omul de rând, toată lumea încearcă să ghicească care va fi anunţul pe care îl va face NASA.

Potrivit unei publicaţii sud coreene,  "NASA a organiza o conferinţă de presă pentru a anunţa viaţă extraterestră".

sursa:www.adevarul.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login