Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta SALT din SPAŢIU: Ce a văzut Baumgartner în timp ce cădea spre Terra

SALT din SPAŢIU: Ce a văzut Baumgartner în timp ce cădea spre Terra

Pe internet a apărut înregistrarea realizată de camera de pe pieptul lui Felix Baumgartner în timpul saltului acestuia din spaţiu. 

Austriacul Felix Baumgartner este primul om care a depasit viteza sunetului in cadere libera dupa saltul de la 39.045 metri. Baumgartner a atins o viteza de 1.342,8 km (Mach 1.24) si a mai stabilit o serie de alte recorduri, adunand si informatii pretioase pentru explorarea viitoare a spatiului.

"A fost o zi incredibila cu multe evenimente, asa cum a fost de fapt intregul proiect", a spus Baumgartner usurat. "Totul a inceput cu o lansare minunata, dupa care am avut o problema cu sistemul de alimentare al vizierei mele. Iesirea din capsula a fost perfecta, dupa care am inceput sa ma rasucesc usor. Am crezut ca voi reusi sa stabilizez caderea, dar am inceput sa ma rasucesc din ce in ce mai repede. Totul a fost foarte brutal. Pentru cateva secunde am crezut ca mi-am pierdut cunostinta. Nu am simtit niciun boom sonic pentru ca am fost mult prea ocupat incercand sa ma stabilizez. Totul a fost mult mai dificil decat ma asteptam eu."

Baumgartner si restul echipei se pregatesc de cinci ani pentru misiunea Red Bull Stratos. "Ce pot sa va spun este ca atunci cand esti acolo sus devii foarte umil. Nu te mai gandesti la recorduri, nu te mai gandesti la valoarea stiintifica a proiectului - singurul lucru pe care-l vrei, in acel moment, este sa te intorci pe pamant in viata", a mai spus Felix Baumgartner, la conferinta de presa.

Sursa:Realitatea.net

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login