Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta Un futurolog prezice moartea Pământului

Un futurolog prezice moartea Pământului

Va trebui să părăsim Pământul la un moment dat, pentru că altfel vom muri, a declarat futurologul şi fizicianul Michio Kaku. „Pe o scară de câteva mii de milioane de ani până la câteva miliarde de ani, Pământul va muri el însuşi. Undeva în următorii 10 mii de ani se va produce o nouă eră glaciară. Ultima eră glaciară s-a încheiat acum 10 mii de ani, următoarea va veni peste alţi 10 mii de ani, deci la ora actuală suntem între aceste două ere glaciare", susţine futurologul.

„În al doilea rând, la o scară de câteva milioane de ani, trebuie să ne facem griji cu privire la meteoriţii şi cometele care i-au distrus pe dinozauri acum 65 de milioane de ani. Acum 65 de milioane de ani, dinozaurii nu aveau un program spaţial. Din cauză că nu au avut un program spaţial, astăzi nu mai există dinozauri. Pe o scară de câteva miliarde de ani, poate 5 miliarde de ani, soarele va muri. Peste 5 miliarde de ani, vom avea parte de ultima noapte şi de ultima zi, apoi cerul va lua foc, oceanele vor fierbe, munţii se vor topi şi noi vom intra din nou în soare. Peste 5 miliarde de ani. Este o lege a fizicii că Pământul va muri. Întrebarea este ce vom face noi în această privinţă, pe termen scurt şi pe termen lung", a mai declarat Michio Kaku, conform think.adevarul.ro.

Futurologia este o ştiinţă dezvoltată şi apreciată de occidentali, întrucât cei care se ocupă cu prezicerea evenimentelor viitoare nu sunt vrăjitori, ghicitori, astrologi, ci matematicieni, programatori, ingineri, sociologi, economişti şi alţi specialişti în ştiinţe. Marile companii angajează astfel de futurologi pentru a afla care vor fi afacerile profitabile în viitor.

Ghicitul în cafea şi clarviziunea „sunt pur şi simplu idioţenii", a declarat Dr. Ian Pearson, într-un interviu acordat pentru hotnews.ro. „Futurologia este aplicarea gândirii clare la lucruri care ştim că se întâmplă, precum cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică, tendinţe politice sau sociale, şi proiectarea acestora în viitor pentru a vedea cum se vor desfăşura", spune Pearson, care este unul dintre cei mai renumiţi futurologi britanici.

Pearson a contrazis teoria că în 2012 va avea loc sfârşitul lumii. În opinia sa, maiaşii nu aveau cum să cunoască viitorul. De asemenea, Pearson admite că pot apărea crize internaţionale şi că poate să înceapă chiar şi un război nuclear. Atrage atenţia însă asupra faptului că nu se poate prezice când se va întâmpla acest lucru, ci doar că evenimentele prezente sugerează şi o potenţială evoluţie a lumii în acest sens.

Futurologia mai este cunoscută şi sub numele de viitorologie şi a fost creată de politologul german O. K. Flechteim, în prima jumătate a secolului trecut. Futurologia se ocupă cu studierea metodelor de previziune a viitorului.

„Despre viitor, vă spun eu, se spun numai prostii. Sigur, nu ne putem opri să nu ne gândim la un viitor apropiat, să ne facem planuri pe câţiva ani, dar cei ce «văd» în 2050, 2100 o fac ca să se afle în treabă. Nimeni nu are nici cea mai mică idee de ce-l aşteaptă", a declarat profesorul Lucian Boia, de la Universitatea din Bucureşti, conform realitatea.net.

sursa:www.semneletimpului.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login