Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta Un nou ocean se formează în Africa

Un nou ocean se formează în Africa

Oceanul "îşi va intra în drepturi" abia peste 10 milioane de ani; astăzi putem vedea începutul fenomenului.
Africa este martora formării un nou ocean, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Royal Society.
O echipă de geologi care lucrează într-o zonă îndepărtată din Afar, Etiopia, afirmă că oceanul va separa continentul african în două, dar asta va mai dura circa 10 milioane de ani.


Tim Wright, autorul unui recent studi prezentat la întrunirea Summer Exhibition a Royal Society, a descris evenimentele ca fiind „cu adevărat incredibile”.

Obișnuiți să perceapă schimbările planetare pe o scară de timp de milioane de ani, echipa internaţională de oameni de ştiinţă, printre care şi dr. Wright, au observat modificări geologice extraordinare în Africa, în ultimii cinci ani, într-un loc în care continentul s-a „crăpat” chiar sub picioarele lor.

Potrivit BBC, în 2005, pe o distanţă de 60 de kilometri a apărut o falie, cu lătime de opt metri, în doar 10 zile. Magma este foarte aproape de suprafaţă şi a creat ruptura. Erupţiile subterane continuă şi în ziua de astăzi, iar în cele din urmă, vârful Africii se va rupe şi un nou ocean se va forma.

Cercetătorii susţin că suntem extraordinar de norocoşi să putem observa cu ochiul liber apariţia unui nou ocean, pentru că, în general, acest fenomen se petrece pe fundul mărilor şi oceanelor.

 

 

 

 

sursa:www.relitatea.net

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login