Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri

Stiri de actualitate, romanesti si internationale

Trecerea la ora de iarna provoaca depresii

ora de iarnaTrecerea la ora de iarna si implicit scurtarea zilei provoaca depresii. Indispozitia pe care o simtim se numeste tulburare afectiva de sezon (SAD) si dureaza opt luni, din septembrie pana in aprilie.

Simtomele SAD sunt similare altor tulburari comportamentale, lipsa de energie si de motivatie pentru indeplinirea sarcinilor zilnice, informeaza Reliable Health Info. Persoanele care sufera de SAD sunt obosite in permanenta si au un somn agitat.

In cele mai frecvente cazuri, persoanele care au aceste simtome tind sa se ingrase, din cauza poftei exagerate de dulciuri. Libidoul este scazut, iar persoanele sunt iritabile si au putina incredere in ele.
Citeşte mai mult...
 

Astronomii spun ca au descoperit un sistem solar identic cu al nostru

solar sistemCinci mii de ani lumina ne despart de cel mai apropiat sistem solar identic cu cel in care se afla Terra, anunta Martin Dominik, cercetator la Universitatea St Andrews.
Pana in prezent, astronomii au identificat doua planete asemanatoare cu Jupiter si Saturn, ambele orbitand in jurul unei stele de doua mai mica decat Soarele. Oamenii de stiinta considera ca acesta este doar inceputul si ca exista o posibilitate destul de mare ca in indepartatul sistem solar sa existe si planete capabile sa sustina viata.
Citeşte mai mult...
 

Playerele audio pot provoca pierderea auzului in 5 ani

Ascultarea muzicii la volum ridicat si pe o perioada îndelungata de timp la playerul personal poate duce la afectiuni permanente ale auzului, avertizeaza un aviz al Comitetului stiintific al Uniunii Europene (UE) pentru riscuri sanitare emergente. Avizul stiintific arata ca 5–10% dintre cei care folosesc playere audio personale risca pierderea permanenta a auzului daca asculta muzica mai mult de o ora pe zi în fiecare saptamâna la un nivel ridicat al volumului timp de cel putin 5 ani.
Citeşte mai mult...
 

Incalzirea globala da peste cap migratia lebedelor

    lebada, migratie, Siberia,

Pasarile, provenind dintr-o rezervatie de pe teritoriul Marii Britanii, obisnuiau sa-si petreaca iarna in regat, fugind de frigul din indepartata Siberie. De putine ori s-a intamplat ca ele sa intarzie "acasa" o zi sau doua, niciodata mai mult. De data aceasta, insa, ele nici nu au plecat din Siberia, bucurandu-se de vreamea buna.

Citeşte mai mult...
 

Nivelul marilor va creste cu un metru in acest secol

Nivelul marilor va creste cu un metru

Oamenii de stiinta din Germania avertizeaza ca schimbarile climatice se produc mai rapid decat s-a estimat pana in prezent, ceea ce va duce la o crestere cu un metru a nivelului marilor, in acest secol.
Cresterea nivelului marii era prevazuta initial la 59 de centimetri pana la sfarsitul secolului.
Topirea ghetarilor s-a produs de trei ori mai rapid in ultimii zece ani, decat in anii precedenti.
Multi ghetari din Groenlanda au capatat o culoare cenusie, astfel incat lumina soarelui nu mai poate fi reflectata la fel de bine si gheata se topeset mai rapid.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 420 din 421
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login